Hoenderloo

Lege koets gestrand langs A50: 'Gevalletje paard achter de wagen spannen'

15 december 2020 14:13 Aangepast: 15 december 2020 17:23
De koets is vanmorgen van een trailer afgevallen Beeld © EditieNL

Een bijzondere vondst op de snelweg vanmorgen. Langs de binnenberm van de A50 bij Hoenderloo was een lege koets gestrand. "Om het voertuig te verwijderen haalden wij de beste paarden van stal", grapt Rijkswaterstaat.

"Gevalletje paard achter de wagen spannen op de #A50 bij Hoenderloo. Daar zagen we namelijk pardoes een voertuig zonder pk staan", schrijft Rijkswaterstaat op Twitter.

Losgeraakt van auto

De koets bleek niet verloren door een stel paarden. "Hij stond op een trailer achter een auto, maar was losgeraakt en in de binnenberm terechtgekomen", vertelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat aan EditieNL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rijkswaterstaat zet autonome drones in bij incidenten

De automobilist had gelukkig snel in de gaten dat hij z'n koets was verloren. "Hij stond een eindje verder op de vluchtstrook. Er zijn geen andere auto's geraakt." 

Terug op de trailer

Rijkswaterstaat heeft het verkeer kort stopgezet om de koets naar de vluchtstrook te rollen. Daar kon hij gewoon weer op de trailer gezet worden. "De eigenaar kon 'm gelukkig meteen weer meenemen. Vermoedelijk heeft de koets wel wat schade opgelopen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore