Merry X-mas

Creatief met koeien: Leon en Bram scheren kerstboodschap in vacht

14 december 2020 11:59 Aangepast: 14 december 2020 12:02
Wat een warme boodschap Beeld © Leon Keijzer

Veeboer Leon heeft de afgelopen dagen heel wat koeien geschoren, gelukkig kreeg hij hulp van vriend Bram. Na het zoveelste dier sloeg de verveling toe en kregen de heren een creatieve ingeving. Het resultaat: een warme kerstwens in de vacht van de koeien.

Nu de koeien weer op stal staan wordt hun warme winterjas uitgedaan. "Anders krijgen ze het binnen te warm", legt Bram aan EditieNL uit. Dus moeten ongeveer 130 koeien van veehouder Leon Keijzer uit Vriezenveen geschoren worden. Bram is de beroerdste niet en besloot vriend Leon te helpen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe kunnen boeren hun schapen beschermen tegen de wolf?

"We maken er gewoon een gezellige avond van, kopje koffie erbij en scheren maar." Per koe zijn ze dik een half uur bezig, dus ze hebben er al aardig wat uren scheren op zitten.

"Op een gegeven moment sloeg de verveling toe en werden we creatief. Ik had op de eerste twee koeien de letters Merry X-mas geschoren en dat zag er zo leuk uit dat ik de rest van de zin er ook nog bij deed." 

Leuke reacties

Bram dacht de foto's rond de feestdagen naar wat bekenden te sturen maar hij kreeg nu al zoveel positieve reacties dat boer Leon er wat meer mee wilde doen. "Leon heeft de foto's op Facebook gezet en we kregen zoveel leuke reacties."

De tekst blijft voorlopig in de vacht staan "De koeien hebben er geen last van en het is leuk voor iedereen die hier de stal in komt."

Boer Leon is blij met het resultaat. "Ik hoop dat de agrarische sector op deze manier iets positiefs kan brengen voor álle mensen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore