Beverwijk

Opnieuw explosie: 'Het is bloedlink om bij een Poolse supermarkt te wonen'

12 december 2020 14:11 Aangepast: 12 december 2020 18:07
De ravage na de explosie vannacht Beeld © ANP/Remko de Waal

Voor de tweede keer deze week is een Poolse supermarkt in Beverwijk getroffen door een explosie. Woensdag werd dezelfde supermarkt ook al zwaar beschadigd door een explosief. Niet alleen deze Poolse supermarkt werd deze week getroffen. In Heeswijk-Dinther en Aalsmeer waren Poolse supermarkten ook het doelwit. Wie durft er nog in de buurt te wonen?

Even na half vijf vannacht ging er een explosief af voor de winkel in Beverwijk. De knal sloeg de hele gevel uit het pand.

Misdaadverslaggever Mick van Wely van de Telegraaf laat aan EditieNL weten dat de supermarkt na het incident van afgelopen woensdag beveiligd werd. "Het is te idioot voor worden dat deze supermarkt opnieuw het doelwit is want de supermarkt werd beveiligd. Ik vind dat ze iedere Poolse supermarkt moeten beveiligen voor de veiligheid van de omwonenden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Weer een explosie bij Poolse supermarkt in Beverwijk

RTL Nieuws sprak omwonenden van de getroffen Poolse supermarkt in Beverwijk. "Ik schrik hier wel heel erg van want ik woon hier vlakbij", zegt een vrouw tegen de verslaggever. "Aan die kant van de straat is ook nog een Poolse supermarkt dus dat vind ik wel eng."

Bloedlink

Mick van Wely kan zich dat goed voorstellen. "Het is bloedlink om in de buurt van een Poolse supermarkt te wonen. Het houdt niet op, het is wachten tot de volgende supermarkt aan de beurt is. Als omwonende heb je wat te vrezen." Hij vergelijkt het met mensen die boven een pinautomaat wonend. "Dan loop je ook een risico. Je ziet dat door alle plofkraken mensen bang zijn om in de buurt van een bank te wonen."

Wie er achter de aanslagen zit is nog niet duidelijk. De eigenaar van de winkels in Beverwijk en Aalsmeer is ervan overtuigd dat een concurrent achter de aanslagen zit. Dat zei Mohamed Mahmoed in een interview met De Telegraaf.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore