500 auto's

Bisdom organiseert drive-in nachtmis op Pinkpopterrein

11 december 2020 13:45 Aangepast: 11 december 2020 14:54
Op dit terrein kunnen 500 auto's naar de mis luisteren Beeld © Bisdom Roermond

The Rolling Stones en Pearl Jam stonden er al eens op het podium, en nu kan bisschop Harrie Smeets aan dat rijtje worden toegevoegd. De bisschop van Roermond verzorgt op kerstavond een drive-in nachtmis op het Pinkpopterrein.

Op het Megalandterrein in Landgraaf waar elk jaar het Pinkpopfestival wordt georganiseerd kunnen vijfhonderd auto's staan. "Bisschop Harrie Smeets van Roermond zal dan om 22.00 uur op een podium een eucharistieviering opdragen. Belangstellenden kunnen deze vanuit hun auto volgen, waardoor de viering volledig coronaproof is", laat het Bisdom weten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ojee: zoveel ongedierte schuilt er in je kerstboom

"Kerstmis is bij uitstek het moment waarop veel mensen naar de kerk willen gaan." Maar door de huidige maatregelen mogen er per viering slechts dertig mensen aanwezig zijn.  "Voor de meeste parochies betekent dit dat ze heel veel mensen moeten teleurstellen."

Eén huishouden

Belangstellenden kunnen zich online aanmelden voor gratis kaarten voor de mis. "Voorwaarde is wel dat bezoekers gedurende de hele viering in hun auto blijven zitten. In elke auto mogen ook alleen maar mensen uit één huishouden zitten. De deelnemers mogen uiteraard ook geen klachten hebben of quarantaineplichtig zijn."

De mis is te volgen via een bepaalde autoradiofrequentie en zal ook live door de Limburgse regionale zender L1 TV worden uitgezonden. De KRO streamt de viering via internet.  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore