Ga naar de inhoud
Downsyndroom

Moustafa verrast Yvette met een tandem: 'Ze had nog nooit gefietst'

Yvette is superblij met haar fiets

Een hartverwarmende actie van Moustafa Makhlouf uit Den Bosch. Hij zet graag mensen in het zonnetje die wat extra liefde kunnen gebruiken. Dit keer was het de beurt aan Yvette, een 24-jarige vrouw met het downsyndroom, die hij verraste met een tandemfiets. "Ik krijg er een kick van."

Moustafa (37) is sinds een paar maanden de personal trainer van Yvette. "Tijdens het sporten kletsen we veel met elkaar en zo leer ik haar steeds beter kennen. Ze vertelde laatst dat ze nog nooit had gefietst en dat dat haar zo leuk leek", vertelt Moustafa aan EditieNL.

Samen fietsen

Hij wist meteen wat hem te doen stond. "Een van mijn klanten heeft een tandem, dus ik heb gevraagd of ik die mocht lenen. De dag erna zat ik samen met Yvette op de fiets."

Ze vond het ritje zo leuk dat Moustafa bedacht dat het leuk zou zijn om Yvette een tandem cadeau te doen. Daar had hij alleen wel 25.000 euro voor nodig. "Ik ben een crowdfundingsactie gestart. Binnen week had ik het geld al bij elkaar."

Verrassing

Yvette wist niets van het project. "Ik stond als verrassing bij haar op de stoep met die fiets. Ze was er een beetje door overvallen. Toen we er eenmaal samen op zaten en een rondje fietsten, vond ze het heel heerlijk. Ze werd keivrolijk."

Kaalgeplukte
Lees ook:
Kaalgeplukte André heeft 27.500 euro terug dankzij crowdfunding: 'Hij schoot vol'

Het is lang niet de eerste keer dat Moustafa zich op deze manier inzet. Zo liep hij eerder een marathon met iemand met een visuele beperking. Ook helpt hij voedselbanken en weeskinderen en was hij vanmiddag nog op bezoek bij een alleenstaande moeder om haar kleertjes en een gelddonatie te overhandigen. "Deze mensen worden soms een beetje vergeten in de maatschappij. Terwijl ik het juist grote helden vind."

Energie

"Ik vind het heerlijk om mensen in zonnetje te zetten en een glimlach op hun gezicht te toveren. Daar kick ik op. Het kost mij weinig moeite en ik krijg er zoveel energie voor terug. Vandaag de dag is er zoveel negativiteit. Daar moeten we verandering in brengen. Waar het kan, probeer ik te helpen."

Blijven fietsen

En Yvette? Daar zal hij nog vaak een rondje mee fietsen. "Je dacht toch niet dat ik haar een tandem geef en dan zeg: zoek het maar uit? Nee, ik blijf zeker fietsen met haar. We hebben afgesproken dat we samen terrasjes gaan pakken als de horeca weer open is."