'Prachtig sinterklaascadeau'

Reizigers na maanden herenigd met hun in Marokko gestrande campers

05 december 2020 16:23 Aangepast: 05 december 2020 16:35
Beeld © NKC

Het was een liefdevol weerzien. Na elkaar maandenlang te hebben gemist werden 84 Nederlanders vandaag herenigd met hun campers. De wagens bleven tijdens de eerste lockdown achter in Marokko toen de reizigers werden gerepatrieerd, en zijn nu pas teruggekeerd naar Nederland.

Toen de reizigers in maart per vlucht werden gerepatrieerd vanwege de uitbraak van het coronavirus, zijn hun campers achtergebleven in Marokko. De wagens hebben al die maanden op een camping in Marrakesh gestaan.

Verschepingsactie

De bedoeling was dat de reizigers hun campers later in het jaar weer op zouden halen, maar het negatieve reisadvies bleef het hele jaar gelden voor Marokko. Daarom heeft de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) een verschepingsactie in touw gezet. Dat deed de club in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Marokko, Broekman Logistics en verzekeringsmakelaar Aon.

De campers zijn met het vrachtschip Grande Luanda verscheept De campers zijn met het vrachtschip Grande Luanda verscheept

"Het was een ingewikkelde operatie", vertelt directeur Stan Stolwerk van NKC. Hij is opgelucht dat het is gelukt.

Vandaag konden de eigenaren hun campers coronaproof ophalen in de haven van Amsterdam. "Het is fantastisch om al die blije gezichten bij elkaar te zien. Een prachtig sinterklaascadeau", zegt Stolwerk.

De eigenaren waren dolblij hun campers terug te zien De eigenaren waren dolblij hun campers terug te zien

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore