Wormerveer

Luna (4) krijgt bezorgpak van PostNL: 'Nu weten ze dat ik een échte postbode ben'

30 november 2020 14:39 Aangepast: 05 december 2020 18:49
Luna heeft van PostNL een echt postbodepak gekregen Beeld © PostNL

Ze houdt van dansen, zingen, tekenen en bakken, maar er is één ding dat Luna het allerliefst doet: post bezorgen. Er was alleen iets waar het meisje uit Wormerveer van baalde: ze had geen echt postbezorgpak. Een medewerker van PostNL kwam de 4-jarige afgelopen weekend verblijden.

Luna's grote hobby is gestart tijdens eerste lockdown. "Ze zat thuis en was veel aan het tekenen. Op een dag ontdekte ze het doosje enveloppen in huis en zei ze: 'Kom mama, we gaan brieven bezorgen.' We hebben toen een rondje gemaakt door Wormerveer", vertelt haar moeder Ursula (33) aan EditieNL.

Elke dag

De kleine postbezorger had meteen de smaak te pakken. "Na die keer wilde ze steeds vaker. Op een gegeven moment gingen we elke dag. Niet alleen hier in de buurt, maar ook in Krommenie en Wormer. Ze vindt het belangrijk dat iedereen wat krijgt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

PostNL rekent piektoeslag aan webshops voor decemberdrukte

Toch was er iets waar ze van baalde. "Op een dag zag ze een echte PostNL-bezorger langslopen. Ze bestudeerde hem aandachtig en keek vervolgens naar haar eigen kleding. Daar klopte iets niet, vond ze. 'Mijn jas is roze en die van de meneer is oranje met blauw. Ik wil er ook zo een, anders weten mensen niet dat ik écht postbode ben."

Oproep

Ursula heeft online gezocht maar kon niets vinden wat aan de wensen van haar dochter voldeed. Daarom plaatste ze een oproep op Facebook, in de hoop een oud PostNL-shirt of -petje te kunnen krijgen. "Er kwamen superveel reacties. Ik was helemaal flabbergasted", vertelt ze.

PostNL

Het bericht belandde ook bij PostNL. Het bedrijf wilde Luna graag een handje helpen en stuurde zaterdag een medewerker langs om een echt postbodepak te overhandigen. "Luna was door het dolle heen", vertelt Ursula. "Ze heeft er het hele weekend mee gespeeld en vandaag wilde ze het aan naar school. Ik moest haar smeken om het pak niet mee naar bed te nemen, anders was ze erin gaan slapen."

Luna voelt zich nu een echte postbode. "Gisterochtend moesten we meteen weer op pad. 'Mama, ik moet hard werken, we moeten nu echt gaan', zei ze. Er moesten lunchpakketjes mee voor onderweg. Ze had geen tijd te verliezen."

Blijven bezorgen

Ursula verwacht dat haar dochter de komende tijd nog wel zoet is met haar hobby. "Ze tekent de hele dag door, dus er is genoeg te bezorgen. Soms is het een echte tekening, soms zijn het wat krassen en een paar stickers erbij. Ik moet er soms ook 'liefs Luna' op schrijven."

Haar volgende plan is om kerstkaarten te bezorgen. "Ik vrees dat ik straks voor haar naar de winkel moet om die te halen", lacht Ursula.

Post sturen

Wil je Luna helpen aan voldoende post om te bezorgen? Buurtbewoner Tinie is een initiatief gestart om te zorgen dat haar posttas gevuld blijft. "Hoe leuk zou het zijn om haar met een kaartje te verrassen?" schrijft Tinie op Facebook. Alle post mag naar Buurthuis Lorzie: Marktplein 3, 1521 HS, Wormerveer.

Update

Ursula laat weten dat haar dochter inmiddels ontzettend veel kerstkaarten en ook verschillende pakketjes heeft gekregen om te bezorgen. "Super leuk! Ze was er heel blij mee. Ze wil nu haar vriend vragen om te helpen met versieren en bezorgen. Er komt nog steeds veel binnen. Het loopt lekker uit de hand."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore