Helmond

Rouwwagen vernield terwijl overledene wordt opgehaald

30 november 2020 14:02 Aangepast: 30 november 2020 16:50
De verbogen vlaggen Beeld © Het Postmortale Zorgteam

Een trieste vernieling in Helmond afgelopen nacht. Terwijl medewerkers van begrafenisonderneming Het Postmortale Zorgteam bij een verzorgingstehuis een overledene ophaalden werd ondertussen buiten de rouwwagen vernield. "Ze waren nog geen half uurtje binnen."

Begrafenisondernemer Randy te Raaij snapt niet dat iemand zoiets kan doen. "Het was behoorlijk schrikken voor onze medewerkers vannacht" zegt hij tegen EditieNL. "Terwijl ze binnen een overledene ophaalden werden buiten de vlaggen van de rouwwagen vernield. Hierdoor is de hele motorkap van onze wagen verbogen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Je kunt nu een hologram van jezelf laten maken voor je uitvaart

Het is niet alleen de materiële schade die pijn doet. "De familie van de overledene liep mee naar buiten om het lichaam uit te geleiden en trof toen een beschadigde wagen aan. Je wil je geliefde niet in een vernielde wagen meegeven."

Midden in de nacht

De begrafenisondernemer hoopt dat er via de politie nog beveiligingsbeelden zijn waar de daders op staan. De kans dat iemand het heeft zien gebeuren is namelijk klein. "Het is een behoorlijk afgelegen plek. Bovendien was het midden in de nacht dus we denken niet dat iemand het heeft gezien."

Het Postmortale Zorgteam heeft aangifte gedaan van de vernieling.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore