Benzine en cobra

Politie deelt foto van geknutselde vuurwerkbom: 'Wil je niet op je auto krijgen'

30 november 2020 11:27 Aangepast: 30 november 2020 11:41
Politie Breda trof deze constructie afgelopen weekend aan Beeld © Politie Breda

De politie is het spuugzat. De afgelopen tijd wordt er in Breda Noord veel illegaal vuurwerk afgestoken. Om bewustwording te creëren heeft de politie een foto getwitterd van een deel van het vuurwerk dat ze aantroffen: een fles zonnebloemolie – gevuld met benzine – met een cobra eraan vastgeplakt.

Afgelopen weekend zijn er in Breda Noord vijf mensen opgepakt vanwege vuurwerkoverlast. "Er worden bushokjes en containers opgeblazen. De harde knallen zorgen voor veel onrust en een veroorzaken een onveilig gevoel", vertelt een woordvoerder van de politie aan EditieNL.

"We hebben een foto van het vuurwerk gedeeld om te laten zien dat het een serieuze zaak is. Als je dit op je auto krijgt is je auto weg."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

800 kilo illegaal vuurwerk gevonden in berging direct onder flat

De politie hoopt hiermee mensen bewust te maken van het probleem. "Hopelijk kunnen de bewoners ons helpen. Het zou toch fijn zijn als het dit jaar eens een rustige oud en nieuw wordt, in tegenstellingen tot de jaren hiervoor. Toen werd er ook veel illegaal vuurwerk afgestoken."

Risico

Of het mensen niet juist op ideeën brengt? "Tja, dat is een kwestie van de kip en het ei. Het kan ook mensen afschrikken. Het is natuurlijk niet onze bedoeling om mensen te stimuleren. Dat zou heel vervelend zijn. Maar het risico loop je altijd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voordeur burgemeester Woensdrecht opgeblazen met vuurwerkbom

Het is een discussie die ook op andere onderwerpen toepassing is. "Het is ook maar de vraag of je nieuwe drugs onder de aandacht moet brengen. Aan de ene kant kun je er mensen mee waarschuwen, maar je maakt zo'n drug daardoor ook bekender."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore