Viral foto

Hoogtepunt voor dronepiloot: Ricardo kiekt windmolenmonteurs

28 november 2020 14:43 Aangepast: 01 december 2020 21:29
Deze foto gaat de hele wereld over Beeld © Ricardo Manno/ Dronebird_nl

Ricardo Manno uit Gorinchem weet niet wat hem overkomt. Een foto van drie windmolenmonteurs die hij met zijn drone maakte, gaat de hele wereld over en verbreekt alle records.

Vanavond gaat Ricardo kennismaken met de drie windmolenmonteurs die hij op de foto zette. Het was een beetje een toevalstreffer afgelopen week, zegt de dronepiloot tegen EditieNL. "Ik reed zondag met mijn beste vriend Jurriën Ames langs een windmolenpark en toen bedachten we hoe bijzonder het zou zijn om met de drone te laten zien hoe die dingen gemaakt worden."

Een eindje verderop zagen ze dat een windmolen op dat moment gemonteerd werd, dus besloten ze een kijkje te gaan nemen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vaker drones gebruikt om drugs in gevangenissen te krijgen

Ricardo zag dat boven in de windmolen drie monteurs aan het wachten waren op onderdelen, dus besloot hij zijn drone de lucht in te sturen. "Het leek me wel veilig, en ik bleef op gepaste afstand want ik wilde die jongens niet vervelen door als een bromvlieg bij ze te gaan hangen." De monteurs zagen de drone en wuifden naar hem om dichterbij te komen.

'Niet te geloven'

"Ze gingen goed in beeld staan en ik kon zo een paar mooie foto's van ze maken." Thuis zette hij de foto op zijn Instagramaccount – en wat er toen gebeurde, kan hij nog steeds niet geloven.

"De foto werd echt door iedereen overgenomen. Ik heb de foto gemaakt met een drone van DJI en dat merk heeft de foto ook gedeeld. Niet veel later werd ik benaderd door het hoofdkantoor in LA dat de foto alle records had gebroken."

Ook de monteurs kregen door dat de foto viral ging. "Ik had geprobeerd de jongens in de windmolen te vinden, maar dat was niet gelukt. Ik heb het bedrijf gebeld, maar daar kreeg ik geen gehoor. Totdat ik via Facebook een berichtje kreeg van een van de monteurs."

Ricardo Manno Ricardo Manno

Dankbaar

De monteurs bleken drie Portugese mannen te zijn die de foto zelf ook al voorbij hadden zien komen. "Ze zijn zo dankbaar voor de foto. Ze vinden het echt geweldig. Ze hebben me zelfs vanavond uitgenodigd om te komen vieren dat het zo'n succes is geworden."

Het succes voor Ricardo is waarschijnlijk nog niet voorbij. Hij doet met deze foto ook mee aan de Siena International Photo Awards.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore