Ga naar de inhoud
Voor minima

Alex heeft kerstpakkettenbibliotheek in de voortuin

Dit staat bij Alex Miedema in de voortuin Beeld © Alex Miedema

Door de crisis zullen veel mensen dit jaar geen kerstpakket krijgen. Om iedereen die niets krijgt toch wat lekkers te kunnen geven heeft Alex Miedema uit het Friese Koarnjum een kerstpakkettenbibliotheek in de voortuin gezet. Iedereen die wat over heeft kan het daar achterlaten.

Alex plaatste de koelkast deze zomer in zijn voortuin. "Het was eerst een bieb met boeken. Maar nu heb ik er een kerstpakkettenbibliotheek van gemaakt", zegt hij tegen EditieNL. "Mensen die iets in hun kerstpakket hebben wat ze eigenlijk niet hoeven ­– wie niet eigenlijk – kunnen het ruilen met 'afdankertjes' van een ander."

Maar ook mensen die niets krijgen of het niet breed hebben mogen wat pakken. "Minima kunnen er ook iets uithalen zonder iets terug te zetten. Alles gaat anoniem en in goed vertrouwen."

Initiatief overnemen

Alex hoopt dat meer mensen zijn initiatief overnemen. En dat gebeurt ook. "Iemand in Andijk heeft ook al zelf een kast gemaakt en mijn werkgever heeft nog een koelkast aangeboden die ik bij iemand in Hoogkerk in de tuin mag zetten."