Oosterhout

Loeks auto werd opgeblazen met vuurwerk: 'Brokstukken door de hele straat'

23 november 2020 16:00 Aangepast: 23 november 2020 18:28
De auto is een ravage Beeld © EditieNL

Hij werd er wakker van. Zo hard was de knal die Loek in de nacht van vrijdag op zaterdag hoorde. Toen hij uit bed ging om te kijken wat er aan de hand was zag hij dat de hele motorkap van zijn auto eraf lag. "Ik ben enorm geschrokken."

Het leek afgelopen weekend wel Oud & Nieuw. Vanuit het hele land komen berichten van vuurwerkoverlast. In Breda werd de Markuskerk zwaar beschadigd en in de Arnhemse wijk Geitenkamp moest de politie ingrijpen omdat er zwaar vuurwerk werd afgestoken. En dus ook in Oosterhout in de staat van Loek. "De knal was zo hard dat wij, en veel buurtbewoners er wakker van werden", zegt Loek Van Driel tegen EditieNL.

Brokstukken

Toen hij ging kijken trof hij een ravage aan. "De hele motorkap van onze auto lag eraf. De brokstukken van de motorkap lagen door de hele straat verspreid. Het is maar een auto, maar stel je voor dat er op dat moment iemand over straat had gelopen?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jongeren op Urk baldadig en boos: vuurwerk en brandjes

Niet allen hijzelf is geschrokken. Maar de hele straat ligt er letterlijk wakker van. "Er wonen hier een aantal ouderen die in de woonkamer slapen omdat ze niet meer naar boven kunnen. Zij zijn nu doodsbang dat het nog een keer gebeurt. Het is gewoon levensgevaarlijk."

Beloning voor gouden tip

Loek looft een beloning uit van vijfduizend euro voor de tip die naar de daders leidt. "Het moet gewoon worden gestopt. Het is zo gevaarlijk, ik hoorde zelfs dat mensen die anderhalve kilometer verderop wonen de knal hebben gehoord."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brabantse burgemeesters willen ook verbod op bezit van vuurwerk

Het voorval in Oosterhout staat niet op zichzelf. Op meer plekken in het land – en dus ook Brabant – was het raak. Verschillende Brabantse burgemeester pleiten nu voor het strafbaar maken van het bezit van illegaal vuurwerk. De burgemeester van Roosendaal doet er nog een schepje bovenop. Volgens woordvoerder Jeroen Steenmeijer wil hij onderzoeken of het vuurwerk zonder consequenties kan worden ingeleverd bij een inleverpunt.

'Wapens inleveren'

"Dat zou een oplossing kunnen zijn tegen de vuurwerkoverlast en het vele vuurwerk dat laatste tijd wordt afgestoken. Het is om te voorkomen dat mensen het toch gaan afsteken. Naar voorbeeld van inleveractie van politie Amsterdam en Rotterdam waar je ongestraft verboden wapens kon inleveren tijd geleden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Strafvrij wapens inleveren in Amsterdam

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore