Instagram

Mick Jagger deelt optreden beiaardier in Martinitoren: 'Echt een eer'

21 november 2020 12:51 Aangepast: 21 november 2020 16:11
Mick Jagger plaatste de video gisteravond op Instagram Stories

Wie vrijdagmiddag in Groningen was heeft het misschien wel gehoord: op het carillon van de Martinitoren werden liedjes van The Rolling Stones gespeeld. Stadsbeiaardier Auke de Boer kreeg daarvoor niet alleen lof van de Groningers zelf: de enige echte Mick Jagger deelde er een filmpje van op zijn Instagram Stories.

Als stadsbeiaardier bespeelt De Boer (65) al sinds jaar en dag het carillon van de Martinitoren. Altijd als er iets bijzonders in de stad gebeurt, probeert hij daar – letterlijk – op in te spelen.

Unzipped

Zo was er gisteren de opening van Unzipped, een tentoonstelling over The Rolling Stones in het Groninger Museum. Voor de gelegenheid speelde De Boer liedjes van de rockband, waaronder Angie, Ruby Tuesday en Paint It Black.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Stones in het Groninger Museum: 'Mick Jagger wil niet dat het er te gelikt uitziet'

De directeur van het museum heeft een video doorgestuurd naar zanger Mick Jagger, die deze deelde op Instagram. 'Played by Auke de Boer', staat erbij. "Hij vond het schijnbaar heel leuk. Het is de hele wereld overgegaan", vertelt De Boer aan EditieNL.

Hij is erg verrast door de aandacht. "Ik vind het een grote eer. Het is natuurlijk geweldig dat ik Groningen en Nederland op deze manier op de kaart mag zetten. Ik ben maar een gewone stadsbeiaardier", zegt hij nuchter.

Auke de Boer verrast graag mensen met zijn muziek Auke de Boer verrast graag mensen met zijn muziek

Niet alleen oud-Hollands

Hij vindt het altijd leuk om mensen te verrassen met zijn muziek. "De carillon is een heel oud, typisch Hollands instrument uit de zeventiende eeuw. Mensen associëren het vaak met oud-Hollandse volksliedjes. Ik wil juist grenzen verleggen en muziek van nu spelen."

Dat is ook heel goed mogelijk, zegt hij. "Zolang een liedje maar niet te snel gaat. Dan wordt het oorlog met die grote klokken. Maar de nummers van The Rolling Stones klonken fantastisch."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Het liedje van Vienna (7) uit Friesland is een hit in Brazilië

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore