Tilburg

Politie zet 13 pony's op hockeyveld, club weet van niks: 'Dacht dat ik droomde'

20 november 2020 16:21 Aangepast: 20 november 2020 17:05
Gérard heeft de pony's tijdelijk op een grasveld gezet Beeld © Gérard Opstelten

Gérard Opstelten wist niet wat hij zag toen hij vanmorgen aankwam op zijn werk. Op een van de kunstgrasvelden van sportclub Were Di in Tilburg liepen ineens dertien pony's rond. Ze bleken er s' nachts neergezet te zijn door de politie.

Zoals elke vrijdagochtend kwam terreinbeheerder Gérard vanmorgen op de fiets aan bij Were Di. "Ik parkeerde mijn fiets, draaide me om en stond ineens oog in oog met dertien pony's", vertelt hij aan EditieNL.

Droom

Hij kon het in eerste instantie niet geloven. "Ik heb mezelf in de arm geknepen, want ik dacht dat ik droomde. Maar nee, het waren echte paarden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Shetlandpony Daisy knuffelt ouderen in Friese verzorgingstehuizen

Gérard liep naar de pony's toe om te kijken hoe het met ze ging. "Ze zagen er gezond en fit uit. Ik zag dat iemand het hek van het veld had gesloten en de roosters er rechtop tegenaan had gezet. Het was dus een bewuste actie."

Dierenambulance en politie

Vervolgens heeft hij de Dierenambulance gebeld. "Zij konden er weinig mee, zeiden ze. Daarna heb ik contact opgenomen met de politie. Die zijn langsgekomen om de situatie te bekijken. Ze hebben alle maneges en paardenhouders in de buurt gebeld om te checken of ze toevallig dertien pony's misten. Het leverde niks op."

Tot zijn verbazing kreeg hij even later bericht van de politie: "Agenten zijn de pony's afgelopen nacht te tegengekomen op een weg hier in de buurt. Ze hebben de dieren tijdelijk op ons veld gezet, als noodoplossing. Het was dus de politie zelf. Ik begrijp niet waarom de sportclub hier niet over gebeld is."

Strontruimen

Met de pony's – het ras weet Gérard niet, hij omschrijft ze als 'erg harig' – gaat het goed. "We hebben ze van het kunstgrasveld afgehaald en tijdelijk op een grasveld gezet. Dat was nog een hele kriem. Nu zijn we aan het strontruimen, want je kan je wel voorstellen hoe zo'n veld eruitziet nadat er dertien pony's op hebben gestaan.

Reactie politie

Een woordvoerder van de politie heeft inmiddels aan EditieNL laten weten dat de eigenaar van de pony's is gevonden. De dieren zijn teruggebracht. "We hebben tijdelijk gebruik gemaakt van het hockeyveld omdat er geen andere optie was", zegt een woordvoerder. Over de communicatie met de sportvereniging wil de politie niets kwijt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore