Viral video

60 miljoen views voor harsende kapper Renaz uit Boxmeer

18 november 2020 11:16 Aangepast: 18 november 2020 11:38
Het gezicht en de hals vol hars Beeld © Kapsalon Freedom Boxmeer

Een filmpje waarin kapper Renaz Ismael een volledig gezicht harst, gaat viral op TiKTok. In het bizarre filmpje is te zien hoe het hele gezicht van de klant is ingepakt met groene hars, wat er vervolgens wordt afgetrokken. Inmiddels hebben ruim 60 miljoen mensen de video bekeken.

Het kappersvak zit in de familie, al zijn broers zijn ook kapper. De 25-jarige Renaz Ismael knipt zelf al tien jaar. Vijf jaar geleden vluchtte hij uit Syrië naar Nederland en sinds drie maanden heeft hij zijn eigen zaak in Boxmeer: Kapsalon Freedom.

De video's die hij sinds kort op TikTok plaatst worden allemaal honderdduizenden keren bekeken, met de harsvideo als absolute uitschieter. "Ik had een miljoen wel verwacht, maar niet dat we nu 60 miljoen kijkers hebben."

Wenkbrauwen

Het is dan ook een opmerkelijk gezicht. Het gezicht van de klant wordt vol hars gesmeerd en uit de neus steken wattenstaafjes. "Iedereen verwacht dat de wenkbrauwen er ook afgaan, maar daar zat papier op", lacht Renaz. "Verder gaan alle haren van het gezicht en zijn nek mee. Ook de neusharen, maar niet alles, want dat is niet gezond."

Tekst loopt door onder video

Het op deze manier harsen van de haren in de neus of oren is volgens Renaz best gebruikelijk. "Maar niet het hele gezicht, ik had nog nooit gezien dat iemand dat heeft gedaan", vertelt de kapper. Hij bedacht de techniek zelf en besloot dat eens op TikTok te zetten. "Er kijken denk ik zoveel mensen naar omdat ze het nog nooit bij andere kappers hebben gezien."

Pijnlijk

Het eraf halen van de wax is een behoorlijk pijnlijk gezicht. "Het doet wel pijn, maar je moet weten wat je doet. Ik doe dit werk al zo lang, ik doe het elke dag. Als ik het goed doe, doet het niet zoveel pijn."

Het houdt klanten sowieso niet tegen, want sinds het filmpje online is gekomen, vragen veel mensen om de behandeling. "Gisteren kwam er ook weer iemand die zei: doe maar mijn hele gezicht."

Kapper Renaz Ismael Kapper Renaz Ismael

Zeven dagen per week

Renaz kan eigenlijk niet kiezen tussen knippen of harsen, hij vindt het allebei leuk om te doen. "Harsen is heel leuk, ik heb ook plannen voor nieuwe video's. Kinderen knippen is ook heel leuk, veel kinderen willen bij mij geknipt worden. En oudere mensen! Ik vind het leuk om mensen blij te maken, je wordt blij als je klanten tevreden zijn."

Hij werkt dan ook met veel plezier zeven dagen per week. "Ik kan 24/7 werken", lacht hij. En wat voor video's we nog meer op TikTok kunnen verwachten? "Dat wordt een verrassing. Het wordt wel heel moeilijk!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore