Meer dan 1 miljoen views

Het liedje van Vienna (7) uit Friesland is een hit in Brazilië

16 november 2020 11:38
Vienna wil graag zangeres worden Beeld © Carlos Hogendorp

Ze is pas zeven jaar, maar Vienna is nu al een ster in wording. Haar nummer Muito Linda, dat ze samen met haar vader en oom maakte, heeft al meer dan een miljoen views en wordt gedraaid op de Braziliaanse radio.

"Papa, ik wil meer doen met zingen en acteren", zei Vienna laatst tegen haar vader. De 28-jarige Carlos Hogendorp uit Leeuwarden laat geen gras over haar droom groeien en is meteen met zijn dochter en haar 'oompie' de studio ingedoken om het nummer Muito Linda op te nemen.

Succesvol in Brazilië

Het liedje blijkt een groot succes. Inmiddels heeft ze al meer dan een miljoen views op YouTube. "Het is groots opgepikt in Brazilië. Het is daar al op drie radiozenders gedraaid", vertelt Carlos trots aan EditieNL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zingende Mart gaat viral in buitenland: 'Ik heb geen flauw idee wat ik zing'

Dat heeft Vienna te danken aan de contacten die haar vader daar heeft. Hij zat in 2013 in het tv-programma Vermist om op zoek te gaan naar zijn biologische ouders in het Zuid-Amerikaanse land. "Dat is daar als een lopend vuurtje rondgegaan. Ik heb veel bekendheid gekregen en ben zelfs uitgeroepen tot ereburger in São Paulo."

Vienna en Carlos Vienna en Carlos

Portugees

Hoewel haar liedje anders doet vermoeden spreekt Vienna geen woord Portugees. "Ze kent alleen de woorden Muito Linda", lacht Carlos. "Dat betekent 'heel mooi'. In het liedje zingt ze: 'Ik spreek geen Portugees maar ik wil zeggen dat je heel mooi bent.' Het is een heel schattig, aandoenlijk nummer."

Muzikale carrière

Zelf heeft Carlos ook een tijdje muziek gemaakt. "Ik heb nu niet meer de ambitie om te zingen. Op dit moment richt ik me op mijn dochter. We hebben naast Muito Linda ook een nummer over het coronavirus gemaakt. Zolang ze dit leuk vindt support ik haar."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore