Ga naar de inhoud
Carrièreswitch door corona

Van dj naar pakketbezorger: 'Ik mis het nachtleven heel erg'

Lourens voor het huis van zijn nichtjes Beeld © Eigen foto

Hij heeft nog steeds moeite met de wekker. Lourens Trimp werkte meer dan twintig jaar fulltime als dj, maar had door de coronacrisis opeens geen werk meer. Tegenwoordig werkt hij als pakketbezorger. "Je maakt een gezellige babbel met mensen, dat heb je ook in het nachtleven."

Elke donderdag, vrijdag en zaterdag stond Lourens te draaien in clubs en cafés onder de naam dj Lourenz. En dat al bijna 25 jaar lang. "Dat viel in maart allemaal weg. Ik heb wel even in de put gezeten."

Niet thuiszitten

Hij besloot al snel niet bij de pakken neer te gaan zitten. "Je weet dat alles gesloten is en dat het langere tijd gaat duren. Je moet toch weer ergens je energie uithalen. En thuiszitten kan ik echt niet."

Al in de eerste week dat zijn werk als dj stil kwam te liggen, solliciteerde hij bij PostNL. "Ik dacht dat het daar wel druk zou worden, omdat mensen massaal gingen bestellen. Ze gaven me meteen een jaarcontract."

Horeca
Lees ook:
Horeca zit niet stil: disco-afhaal en levend ganzenbord terwijl je wacht

En nu rijdt Lourens dus Arnhem door om pakketjes te bezorgen. "Dit is natuurlijk ook wel een baan waar je de vrijheid hebt en je mensen tegenkomt. En ik hou natuurlijk ook van muziek in mijn auto", zegt Lourens.

Bekend gezicht

In Arnhem is de voormalige dj een bekend gezicht. Lourens wordt dan ook regelmatig herkend tijdens zijn werk als postbezorger. "Ik draaide veel in Arnhem en rij nu in en wijk waar veel mensen mij kennen. Dan zeggen de mensen aan de deur: hee, moet jij niet draaien?" lacht hij.

Hij krijgt daardoor veel leuke reacties. "In de zomer heb ik veel kopjes koffie en drankjes gehad van mensen", vertelt Lourens. "Ik kom de mensen uit de clubs en kroegen weer tegen. Je maakt een gezellige babbel met ze, dat heb je ook in het nachtleven. Het kletsen doe je nu in je eigen wijk, in plaats van in de kroeg."

Snakken naar een shotje

Toch mist Lourens het nachtleven behoorlijk. "Als ik op vrijdag met de bus rijd dan luister ik naar SLAM en dan hoor je collega-dj's draaien. Dan heb ik kippenvel in de bus. Dan baal ik zo dat ik niet kan draaien die avond", zegt hij. "Dat zijn wel momenten dat je met de neus op de feiten wordt gedrukt. Ik snak wel naar biertjes en shotjes, een keertje gewoon weer heel goed dronken worden."

Maar als het aan hem ligt, blijft hij zijn werk als pakketbezorger ook in de toekomst doen. "Als alles weer kan, wil ik het combineren met mijn werk als dj. Maar ik zie het soms best wel somber in voor de horeca, hoe dat er in de toekomst allemaal uit gaat zien..."