Ga naar de inhoud
Tips op Instagram

Marike en Frank geven date-ideeën: 'We gaan elke maand op mystery date'

Frank en Marike Beeld © Eigen foto

Je hebt een date gepland, maar wat nu? Zeker in coronatijd is het soms niet makkelijk om te bedenken wat je dan samen gaat doen. Marike (29) en Frank (34) helpen je uit de brand. Het stel gaat al vijf jaar lang elke maand op mystery date en deelt sinds kort tips en ideeën op Instagram.

"Toen we net aan het daten waren zijn we voor Franks verjaardag gaan suppen in Katwijk", vertelt Marike aan EditieNL. "Een paar maanden later heeft hij mij op verrassingsdate meegenomen, toen gingen we klimmen in Den Haag. We vonden dat zo leuk dat we dachten: wat nou als we dit elke maand doen?"

Liefdesverdriet
Lees ook:
Liefdesverdriet in lockdown: 'Houd eenzame singles een beetje in de gaten'

Het koppel doet dus nog steeds elke maand een mystery date. De ene maand regelt Marike een verrassingsdate, de maand daarna is Frank weer aan de beurt, en zo gaat het al vijf jaar lang. Zo is er een flink lijstje met ideeën ontstaan: discorolschaatsen tot mindful mediteren met alpaca's.

Inspiratie op Instagram

Marike en Frank delen hun date-ideeën sinds kort op Instagram. "Al onze vrienden en familie vragen steeds om tips", vertelt Marike. "Mensen willen iets leuks doen, maar komen zelf nergens op. Eerst stuurden we lijstjes door via WhatsApp, toen besloten we het te vereeuwigen op een Instagramaccount."

Op het account staan inmiddels al meerdere ideeën. Picknicken in de badkamer, Delftsblauwe tegeltjes schilderen, aardbeien plukken. En ze hebben nog genoeg andere dingen te plaatsen. "Het is niet moeilijk om iets te bedenken", zegt Marike. "Je hebt altijd wel lol samen, we stellen geen eisen eraan. We vinden alles leuk, omdat je samen iets onderneemt."

Ook krijgen ze veel tips van andere mensen. "Ik heb tot eind 2022 genoeg ideeën op mijn lijstje staan", lacht Frank. "Het zijn eigenlijk te weinig dates per jaar, je regelt er zelf maar zes."

Coronaproof

Voor lang niet alle dates hoef je de deur uit, dus Frank en Marike hebben ook genoeg coronaproof ideeën. "Je kunt thuis iets heel kneuterigs doen, als je het maar lekker even samen doet. Iets anders dan filmkijken", zegt Frank.

"We hebben dus laatst die tegeltjes geschilderd. Of halloweenpompoenen uitgehold", zegt Marike. Frank vult aan: "Er is heel veel coronaproof. Makkelijk is om thuis mee te schilderen met Bob Ross, dat is een schilder met filmpjes op YouTube die je kunt volgen. Je haalt wat schilderspullen en je hebt een avondvullend programma."

Ten huwelijk gevraagd

Een andere tip van het stel is om samen thuis te koken. "Dat is leuk voor mensen die van koken houden. We hebben net als in Master Chef gekookt met een mystery box. Frank had willekeurige ingrediënten gekocht en ik mocht iets verzinnen om daarmee te maken. Ga maar samen in de keuken staan en maak er maar wat van."

Die specifieke date kreeg zelfs nog een speciale wending. "Die avond heeft Frank mij ten huwelijk gevraagd, met een ring onder de mystery box", vertelt Marike.

Verwonderen

Blijven daten is volgens het stel heel belangrijk, vooral omdat je elkaar zo beter blijft leren kennen. "Je moet elkaar blijven verwonderen", zegt Marike. "Je blijft daardoor spanning houden. Het leuke is ook dat je elkaar beter leert kennen. Dat is zelfs als je jaren samen bent belangrijk. Je wil ook niet steeds in dezelfde gemoedstoestand zijn samen."

"Veel mensen hebben routine, die gaan nog wel op date, maar altijd uit eten bijvoorbeeld. Je moet verschillende manieren van samenzijn hebben zodat je verrast en verwonderd blijft."