Campagne

Truckers met hoge nood niet welkom: 'Dan maar tegen boom'

16 november 2020 13:24 Aangepast: 16 november 2020 18:49
Beeld © EditieNL

Transport en Logistiek Nederland trekt aan de bel. Chauffeurs mogen vaak nog steeds niet naar het toilet bij laad- en losplaatsen. En als ze dat wel mogen, dan treffen ze een gore pot aan. Dat brengt de chauffeurs soms in lastige situaties. "Ik ben niet zo'n voorstander van buiten bij een boom, maar wat moet dat moet."

Je moet naar de wc, maar je mag nergens naar binnen. Het is vervelend voor vrachtwagenchauffeurs en komt regelmatig voor. "Wat ga je doen als je hoge nood hebt? Dan ga je toch ook gewoon een oplossing zoeken?" zegt een chauffeur tegen EditieNL. "Of je rijdt een stukje rond en gaat naar een benzinestation, maar dat kan niet altijd."

Je behoefte doen bij een boom dan maar? "Ik ben niet zo'n voorstander van buiten bij een boom, maar wat moet dat moet", zegt een van de chauffeurs. "Sommige bedrijven kom je niet eens meer binnen... Boompie dus", zegt weer een ander.

Niet welkom

Volgens Transport en Logistiek Nederland (TLN) lopen veel chauffeurs hier tijdens de tweede coronagolf tegenaan. "Tijdens de eerste lockdown kregen we veel reacties van chauffeurs dat ze op laad- en losplekken onbehoorlijk werden behandeld. Ze waren niet welkom en konden geen gebruik meer maken van de wc", vertelt Elisabeth Post, voorzitter van TLN. En dat gebeurt volgens haar ook nu weer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bewoners West-Brabant klaar met poepende truckers

TLN is deze week daarom een campagne begonnen: 'Een schoon toilet voor iedereen'. "Ik kan begrijpen dat bedrijven vanwege het coronavirus voorzichtiger zijn, maar dat is geen vrijbrief om mensen buiten te sluiten of ze de toegang tot een toilet te ontzeggen", zegt Post.

Basisvoorziening

Met de campagne doet TLN daarom een beroep op mensen om elkaar fatsoenlijk te behandelen. Een schone wc is volgens de organisatie een basisvoorziening en moet daarom gewoon voor chauffeurs beschikbaar zijn.

Post: "Vrachtwagenchauffeurs werken dag en nacht hard door om onze spullen in winkels te krijgen. Daar verdienen ze respect voor. Dat betekent ook dat je chauffeurs, net als ieder ander, gewoon fatsoenlijk behandelt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore