Ga naar de inhoud
Extra inkomsten

Een 'abonnement' op Lil' Kleine: hoeveel heb jij over voor je idool?

Lil' Kleine Beeld © ANP

Nu optredens door het coronavirus niet doorgaan, zoeken artiesten naar andere inkomstenbronnen. Jorik Scholten, bekend onder zijn artiestennaam Lil' Kleine, lanceert nu een app met exclusieve content, speciaal voor betalende volgers. Hebben we daar geld voor over?

In de app is exclusieve content te zien die Lil' Kleine niet op social media deelt. "Mijn trouwste fans kunnen mij zien wakker worden in bed", zegt hij. "Dat krijgen mijn 1,7 miljoen Instagramvolgers niet te zien."

Lil'
Lees ook:
Lil' Kleine intiemer dan ooit op nieuwe persoonlijke app

Naar eigen zeggen wil hij wat extra's bieden aan zijn fans die hij, nu er geen optredens zijn, niet meer kan ontmoeten. Na een gratis maand betaal je abonnementskosten van 2,99 euro per maand voor de content in de app.

Inkomsten genereren

Met de app zegt Lil' Kleine verder te willen bouwen aan zijn cirkel trouwe volgers. Maar volgens Steve van Velzen van The Best Social Media is het vooral een slimme manier om toch wat te verdienen.

"De techniek bestond al. Corona is de grote accelerator van deze trend. Het is een logische en slimme manier om toch nog inkomsten te genereren. Veel artiesten kunnen niet meer optreden", zegt Van Velzen. Hij ziet het veel gebeuren. "YouTubers en influencers deden het al langer."

Andere artiesten

Lil' Kleine is niet de eerste artiest met een persoonlijke app. Ook de Nederlandse rapper Jebroer presenteerde in oktober een app voor zijn fans, die gratis te downloaden is.

Rapper Ali B heeft een eigen platform, Ik Wil Groeien, waarop hij mensen in ruil voor 39 of 119 euro per maand begeleidt in hun persoonlijke groei.

Dj Sam Feldt neemt voor 46 euro een persoonlijke video voor je op en voor 9,19 euro kan je met hem chatten.

Toegankelijk

Van Velzen denkt dat er voor de app van Lil' Kleine een goed bedrag gekozen is. "2,99 euro per maand is geen groot bedrag. Dat maakt het extra toegankelijk."

Bekijk hier de video:

01:59