Ga naar de inhoud
Vakantiebestemming

Iedereen welkom op Curaçao: 'Hier hangt geen coronavibe'

Sonairie Kleinmoedig is blij dat er nog toeristen naar Curaçao mogen komen Beeld © EditieNL

Ga tot half januari niet op vakantie. Dat dringende advies gaf premier Rutte afgelopen dinsdag tijdens de persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen. Maar er geldt een uitzondering op de regel: het Caribische gedeelte van het Koninkrijk valt erbuiten. "We kunnen de drukte aan."

Het dringende advies niet op vakantie te gaan geldt niet voor de Caraïben, omdat dat niet beschouwd wordt als buitenland. Maar, zo zei Rutte, als een eiland op oranje staat geldt er alsnog een negatief reisadvies. Dat geldt op dit moment voor Aruba, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. Curaçao en Bonaire zijn geel.

Opgelucht

Sonairie Kleinmoedig, woordvoerder van het Curaçao Toeristen Bureau, is opgelucht dat toeristen nog naar het eiland kunnen komen. "Daar zijn we heel blij om", vertelt ze aan EditieNL. "We hopen dat het binnenkort voor alle eilanden hier geldt."

Reisbeperkingen
Lees ook:
Reisbeperkingen corona raken verhuurders privéjets hard

De eilanden zijn stuk voor stuk heel afhankelijk van het toerisme. "Dat is heel belangrijk voor onze economie. Toeristen geven geld uit. Ze verblijven in hotels, huren auto’s en bezoeken attracties. Het is heel belangrijk dat ze hier naartoe komen. Covid heeft ons heel hard geraakt. Maar we blijven positief."

Maatregelen

Voordat toeristen Curaçao op mogen, moeten reizigers een negatieve PCR-test uploaden. En ook op het eiland gelden uiteraard regels. "Er moet twee meter afstand gehouden worden. En een mondkapje op als die afstand niet gegarandeerd kan worden. Ook zijn er hygiënemaatregelen. Die regels gelden ook voor de lokale bevolking."

Kleinmoedig is er dan ook van overtuigd dat het veilig is. "Als iedereen zich aan de regels houdt, weten we zeker dat het goed komt."

Ze merkt sinds de persconferentie dat meer mensen zoeken op een vakantie naar Curaçao. "Dat is positief. De Nederlanders die ik hier spreek zijn ook opgelucht dat ze nog konden komen."

Genoeg plek

Kleinmoedig verwacht niet dat het te vol wordt op het eiland. "We kunnen de drukte zeker aan, want er zijn veel hotels en kleinere accommodaties. Er is nog heel veel plek. Gewoon komen allemaal!"

Rianne Rikken sluit zich daarbij aan. Ze woont al twaalf jaar op Curaçao en heeft daar haar eigen massagesalon: Dushi Retreat. "Iedereen is meer dan welkom. Het is hartstikke fijn hier. Er is geen stress en er hangt geen coronavibe. Dankzij alle regels hebben we het virus goed onder controle."

Krap bij kas

Ze is dan ook erg blij dat Nederlanders nog steeds naar het eiland mogen komen. "Dat Curaçao openblijft voor de Nederlanders is fantastisch nieuws. Wij hunkeren naar toeristen. Het eiland is al maanden veel te rustig. We hebben weer toeristen nodig om onze rekeningen te betalen. We staan er alleen voor, want we krijgen nauwelijks tot geen steun van de overheid. Dus we leven van onze spaarrekening."

Bekijk hier de video:

04:04