Mariah Carey

All I want is kerstmuziek: het googelen naar kerstnummers is begonnen

30 oktober 2020 13:02 Aangepast: 30 oktober 2020 16:32
Beeld ter illustratie Beeld © Getty Images

Sommige mensen kijken er het hele jaar naar uit: het moment waarop je voor het eerst ongegeneerd kerstmuziek kan draaien. Dat moment is inmiddels aangebroken, zo blijkt uit cijfers van Google.

Twitteraar Mike Nicolella merkte op dat er in de Verenigde Staten weer vaker wordt gegoogeld op de woorden 'All I want for Christmas is you'. "It's happening", schrijft hij bij een foto van een grafiek waarop te zien is dat de stijgende lijn – die elk jaar te zien is – is ingezet.

Nederland

In Nederland is momenteel dezelfde beweging te zien, blijkt uit cijfers van Google. Kijk maar naar de grafiek hieronder. Aan de rechterkant zie je dat er weer een lichte stijging te zien is.

All I want for Christmas All I want for Christmas

Andere kerstmuziek

Met andere kerstnummers gebeurt hetzelfde. Hieronder zie je het aantal zoekopdrachten met de woorden 'Flappie' en 'It's beginning to look like Christmas' in de afgelopen twaalf maanden.

Flappie Flappie
It's beginning to look a lot like Christmas It's beginning to look a lot like Christmas

Eerder dan andere jaren

Ook Skyradio is alweer helemaal in kerstsfeer. De zender heeft op 29 september al nieuw leven geblazen in het online kerstradiostation Sky Christmas. Dat is eerder dan andere jaren.

"We spelen in op de behoefte van het gezellige 'samengevoel' dat Kerstmis met zich meebrengt", legt de radiozender uit. "Door de coronacrisis en de daarbij komende social distancing lijkt hier meer behoefte aan te zijn."

Hiermee verwijst Sky Radio naar onderzoek van Talpa Network, waaruit blijkt dat een derde van de Nederlanders boven de achttien jaar extra zin in heeft in kerst door de coronacrisis. Een kwart is van plan om extra uit te pakken met de feestdagen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore