Familie gezocht

Kringloopwinkel krijgt volle urn binnen: 'Een beetje creepy'

29 oktober 2020 11:07 Aangepast: 29 oktober 2020 11:15
De urn kwam deze week binnen bij de kringloopwinkel Beeld © Het Goed

Medewerkers van kringloopwinkel Het Goed in Geldrop keken vreemd op toen ze deze week een nieuwe lading artikelen uitpakten. Er zat namelijk een volle urn tussen. Van wie deze afkomstig is, is nog niet bekend.

In eerste instantie was vestigingsmanager Liesbeth van Kuijlen enthousiast over de komst van de pot. "Het leek een mooi item, leuk met die herfstkleuren", vertelt ze aan EditieNL.

Tot ze erachter kwam dat de pot dichtgeplakt was. "Er stond een naam op met een geboortedatum en overlijdensdatum erbij. Toen viel het kwartje."

Nabestaanden nog niet gemeld

Van wie de urn afkomstig is weet ze niet. "Het is niet meer te traceren wie het heeft binnengebracht. De kans is groot dat het per ongeluk is gegaan. Wie doet er nou een urn weg? Of de nabestaanden zijn overleden en hun huis is leeggehaald, dat kan ook."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ad (69) brengt zijn vrouw per fiets naar crematorium: 'Dit past bij haar'

Nabestaanden kunnen zich melden bij de kringloopwinkel. Als niemand iets laat weten, brengt Liesbeth de urn zaterdag naar het crematorium waar de urn vandaan komt. "Ik heb al contact met ze gehad en zij weten om wie het gaat, aan de hand van het nummer op de pot."

Halloween

Tot die tijd heeft Liesbeth de urn bij haar op kantoor staan. "Ik hoef me niet meer alleen te voelen. Al is zo'n urn natuurlijk wel een beetje creepy. In het kader van Halloween vind ik het wel geestig."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore