Symbolische actie

Lege tribunes toch weer vol: 15.000 knuffelberen in stadion

24 oktober 2020 16:58 Aangepast: 24 oktober 2020 19:58
In het stadion zitten vanavond 15.000 knuffelberen Beeld © KiKa

Een bijzonder gezicht in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen. De tribunes van het stadion zijn vanavond tijdens de voetbalwedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Emmen namelijk niet leeg, maar gevuld met 15.000 knuffelberen. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor kinderen in Nederland die kanker hebben.

Door de coronamaatregelen mogen er geen supporters aanwezig zijn in voetbalstadions, maar met de actie zit er er toch iemand op de tribune. Alle knuffelberen hebben een voetbalshirt aan.

Niet vergeten

De berenactie is een initiatief van geneesmiddelenbedrijf MSD, sc Heerenveen en Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Omdat veel evenementen voor het goede doel niet kunnen plaatsvinden, mist KiKa een groot deel van de inkomsten. En dat geld is nodig om onderzoek naar kanker te financieren.

"Tijdens de eerste maanden van de coronapandemie zijn veel kinderen met kanker onzichtbaar geweest. Omdat zorg werd uitgesteld. Helaas zitten we nu weer in die situatie", zegt KiKa-directeur Frits Hirschstein.

"Tegelijkertijd hebben we kennisgemaakt met lege voetbalstadions", vervolgt Hirschstein. "Daarom moedigen we de voetballers aan met duizenden KiKa-beren in Heerenveen-shirt. En drukken we onze steun aan alle kinderen met kanker uit en laten we weten dat we ze niet vergeten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

sc Heerenveen vult lege tribunes met 15.000 KiKa-knuffelberen

Ook wordt met de actie weer geld ingezameld voor KiKa: na de wedstrijd zijn de beren te koop.

Andere clubs

Twee vliegen in een klap dus, want de voetbalclub heeft - in elk geval voor een avond - weer toeschouwers. "De club is al gebeld door andere clubs dat ze dit ook willen", vertelt een woordvoerder van KiKa.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore