Ga naar de inhoud
Geen dropshot maar dropjes

Jesse en Kevin hebben hun café omgetoverd tot oud-Hollandse snoepwinkel

De snoepwinkel gaat vrijdag voor het eerst open Beeld © Jesse en Kevin Koeman

De nieuwe coronamaatregelen zijn een flinke domper voor Jesse en Kevin Koeman. Opnieuw moesten zij de deuren sluiten van hun café Ome Tinus in Hoorn. Maar het stel zit niet bij de pakken neer: ze hebben hun bruine kroeg omgetoverd tot oud-Hollandse snoepwinkel.

Toen Jesse en Kevin tijdens de persconferentie hoorden dat ze hun café moesten sluiten, zaten met de handen in het haar. "We hadden allemaal drank over, van dropshots tot wodka. We zeiden tegen elkaar: nou, dan moeten we het zelf maar opdrinken. Dit is voor ons toch één grote snoepwinkel", vertelt Jesse aan EditieNL.

Uit de hand gelopen grap

Dat bracht ze op een idee: waarom niet écht een snoepwinkel van hun zaak maken? "Het was eigenlijk gewoon een grapje, maar na een paar nachtjes slapen dachten we: dit moeten we gewoon doen. Zo kunnen we onze vaste gasten ook blijven zien. We hebben geen keuken, dus maaltijden bezorgen zit er ook niet in voor ons."

'Steun
Lees ook:
'Steun de horeca, bestel rechtstreeks bij het restaurant'

Ze hebben er alles aan gedaan om hun bruine kroeg om te toveren tot een echte snoepwinkel. "We hebben de zaak helemaal leeg getrokken. Alle glazen zijn eruit. In plaats daarvan zijn de planken en kasten gevuld met weckpotten vol snoep."

Ze hebben allerlei soorten oud-Hollands snoep ingekocht, van toverballen en zuurstokken tot stroopsoldaatjes en dropjes. "Juist omdat we een oud-Hollands bruin café zijn, wilden we een ouderwetse snoepwinkel. Dat past helemaal bij de sfeer van de kroeg."

Open in weekenden

Vrijdag gaat de snoepwinkel voor het eerst open. Kevin en Jesse zullen er elke vrijdag, zaterdag en koopzondag te vinden zijn. "De reacties op social media zijn overweldigend. Hopelijk komen de mensen ook daadwerkelijk naar onze winkel toe", aldus Jesse.