Ga naar de inhoud
Blijk van waardering

'Kerstpakketten worden groter en duurder dit jaar'

In Uden worden elke dag 5 duizend dozen ingepakt Beeld © EditieNL

Het lijkt misschien wat vroeg, maar bedrijven zijn al druk in de weer met de kerstpakketten. Het wordt waarschijnlijk geen rolkoffer of snuffelmarkt. Maar wat krijgen werknemers dan wel?

Bij kerstpakketten.nl worden elke week 25.000 pakketten verpakt. Bart Poierrié heeft er zijn handen vol aan. "Ik heb het idee dat bedrijven dit jaar meer besteden aan kerstpakketten. Werknemers hebben het hele jaar niets gehad. Geen borrels, geen feestjes, geen barbecues. En ze krijgen ook geen kerstborrel, dus wordt er extra geïnvesteerd in het kerstpakket."

Poierrié heeft zo'n 20 procent meer klanten dan vorig jaar. "Het valt op dat het orderbedrag flink omhoog gaat. Soms wel 100 of 120 euro. Gemiddeld is er qua besteding 15 procent bijgekomen."

Home & living

Aan kerstpakketten geven bedrijven nu ongeveer 50 tot 60 euro uit. Voor dat bedrag krijgt de werknemer vooral wat extra gezelligheid. "De focus ligt dit aar op sfeer, aandacht en gezelligheid. Het thema 'home & living' komen veel voor."

Het is nog maar de vraag of alle pakketten dit jaar op tijd aankomen bij de werknemers. "Normaal bestelt een bedrijf een pallet kerstcadeaus en deelt deze dan uit of borrels of tijdens etentjes. Maar nu kan dat niet meer, dus veel wordt direct naar de werknemer thuis gestuurd. Het is nog maar de vraag of de post dat allemaal aankan. Ik vrees er wel voor."

Borrelpakket

Ook groothandel Makro ziet dat er meer luxe kerstpakketten worden verkocht. "Beleving is een belangrijk thema. We zien bijvoorbeeld dat alle werknemers een borrelpakket thuisgestuurd krijgen en dat er dan een online pubquiz wordt georganiseerd. Zodat je toch nog iets samen kunt doen."

Volgens Makro is het dit jaar wel een worsteling voor werkgevers. "Ze willen waardering overbrengen op een persoonlijke manier, maar wel op afstand. Je merkt dat ze daardoor toch iets meer willen geven." Daarbij komt volgens Makro dat kleine bedrijven nu ook een belastingvoordeel hebben en daarom is er meer budget om wat te geven

Gemiddeld bedrag kerstpakketten:

  • 2015 €42,80
  • 2016 €44,40
  • 2017 €47,20
  • 2018 €52,93
  • 2019 €51,00

Bron: Promz

Bekijk hier de video:

02:01