Break it down

De Utrechtse Odillia heeft een nummer uitgebracht met Snoop Dogg: 'Onwerkelijk'

16 oktober 2020 17:30 Aangepast: 17 oktober 2020 15:16
Odillia in haar nieuwe videoclip Beeld © Odillia

Odillia is aardig aan de weg aan het timmeren als rapper en zangeres. Voor haar nieuwste nummer 'Break it down' werkte ze samen met niet de minste naam uit de muziekindustrie: de enige echte Snoop Dogg. "In Nederland moet ik nog ontdekt worden."

Ze is geboren in Maastricht, verhuisde op haar zestiende naar Tilburg en belandde vijf jaar geleden in Utrecht. Al sinds ze jong is heeft Odillia (24) een droom: ze wil haar brood verdienen met muziek maken.

Ticket naar LA

"Ik heb eerst geprobeerd in Nederland door te breken, maar toen ik merkte dat dat niet lukte heb ik mijn spaargeld bij elkaar geraapt en heb ik een ticket naar LA gekocht", vertelt ze aan EditieNL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zingende Mart gaat viral in buitenland: 'Ik heb geen flauw idee wat ik zing'

Dat viel in eerste instantie tegen: Odillia – die in het echte leven Frederique heet; ze gebruikt haar tweede naam als artiestennaam – kreeg veel afwijzingen. Maar ze gaf niet op. "Uiteindelijk leerde ik via een vriend mijn huidige manager kennen", vertelt ze.

Op bezoek bij Snoop

Die manager bracht haar in contact met Snoop Dogg. "Hij zit al twintig jaar in de muziekindustrie en kent veel mensen. Hij is ook bevriend met Snoop."

Zo kwam ze van de een op de andere dag tegenover hem te zitten. "Ik mocht bij hem langs om hem m'n nieuwe nummer te laten horen. De beat vond hij heel dope. Hij ging helemaal bouncen toen ik 'm afspeelde. De nineties vibe vond hij ook heel nice."

'Odillia, I adore you'

Toen gebeurde iets wat ze nooit had durven dromen: "Hij ging de booth in om z'n eigen ding met het nummer te doen. Heel onwerkelijk. Op een gegeven moment keek hij me aan en zong: Odillia, I adore you. Nou, ik ging helemaal blozen. Het werd ineens heel echt."

Na die dag heeft ze Snoop Dogg niet meer in het echt gezien. "We wilden hem graag in de videoclip, maar hij was in Atlanta vanwege een nieuwe Netflix-serie." Uiteindelijk is hij toch nog als animatie te zien in de clip, die Odillia zelf heeft gemonteerd. "Dat was nog een hele klus. Ik kon helemaal niet editen", vertelt ze.

Doorzettingsvermogen

Ze is blij dat ze heeft doorgezet, ondanks dat ze van haar omgeving op weinig steun kon rekenen. "Mijn hele leven lang heeft iedereen me verteld dat het me niet zou lukken. Ik kom uit een familie waar iedereen dokter is of een eigen bedrijf heeft. Ik wijk daarvan af. Dat is niet altijd makkelijk geweest."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Snoop Dogg tovert hits om als slaapliedjes

"Ik heb vroeger vervelende dingen meegemaakt en ben daardoor vroeg volwassen geworden. Het heeft me hard gemaakt. Ik heb een doel voor mezelf gesteld, en dat is dat ik op het podium zal staan. Want daar hoor ik."

Nog onbekend in Nederland

Ze hoopt dat haar muziek in de toekomst ook in Nederland bekendheid krijgt. "Tot nu toe doe ik het vooral in het buitenland goed. Mijn vorige single stond in Amerika op plek 48 van de top-100. Ik heb een mediatour op de planning staan in Aruba, Curaçao en Bonaire. Ook in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk vinden mensen me tof. Maar in Nederland moet ik nog ontdekt worden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore