Ga naar de inhoud
Veluwe

Hobbyfotograaf Otto komt roedel wolven tegen: 'Droom die uitkomt'

Otto wist drie van de vijf wolven vast te leggen Beeld © Otto Jelsma

Otto Jelsma wist niet wat hij zag toen hij afgelopen vrijdag over de Veluwe liep. De 53-jarige hobbyfotograaf kwam een roedel van vijf wolven tegen. Het lukte hem om er drie op de foto te zetten. "Als je me dit 25 jaar geleden had verteld, had ik je uitgelachen."

Otto was afgelopen vrijdag op de Veluwe om 'plaatjes te schieten' van de natuur. Net toen hij naar zijn auto liep om naar huis te gaan, zag hij op twintig meter afstand lichtbruine vlekken bewegen tussen de takken.

Plan van aanpak

De hobbyfotograaf wist meteen dat het wolven moesten zijn. "Ik moest razendsnel handelen. Als ik de hele roedel wilde vastleggen was de kans groot dat het vage beelden zouden worden. Er zaten allemaal takken voor", zegt Otto tegen EditieNL.

Mogelijk
Lees ook:
Mogelijk wilde wolvenwelpjes op de Veluwe

Hij besloot op het bospad door z'n knieën te gaan en te gokken dat de dieren zouden oversteken. "En ja hoor, dat deden ze. De eerste twee wolven heb ik gemist, maar de drie erna staan prachtig op beeld."

Het was zijn grote droom om ooit een wolf tegen te komen. "Ik kwam al jarenlang met enige regelmaat drollen tegen van de wolven. Dat fascineerde me. Als fotograaf wil je zulke bijzondere dieren graag vastleggen. Maar de kans dat zoiets lukt is klein."

Geluksvogel

Otto kan dan ook bijna niet geloven dat hij maar liefst vijf exemplaren is tegengekomen. "Dit is heel bijzonder, het mooiste wat ik voor m'n lens kon krijgen. Als je me dit 25 jaar geleden had verteld, had ik je uitgelachen. Ik ben een geluksvogel", vertelt hij enthousiast.

Eenmaal thuis heeft hij contact opgenomen met de organisatie Wolven in Nederland. "Ze waren erg blij met de foto's en hebben bevestigd dat het gaat om de roedel die al eerder op de Veluwe is gespot."

Waar
Lees ook:
Waar komt dat wolventoerisme op de Veluwe toch vandaan?