Familie voorgelogen

Reinhout deed alsof hij in quarantaine moest, maar speelde stiekem FIFA

13 oktober 2020 14:26 Aangepast: 13 oktober 2020 16:41
Reinhout (rechts) hield zijn broer Stijn (links) en de rest van het gezin voor de gek

Na de release van je favoriete spel wil je natuurlijk maar één ding: onafgebroken gamen. Zo ook Reinhout toen afgelopen vrijdag FIFA 21 uitkwam. De 19-jarige man uit Aalst bedacht er iets op: hij deed alsof hij in quarantaine ging, zodat hij niet naar school hoefde. 

Vorige week was Reinhout een dagje naar Landgraaf met vrienden. Bij thuiskomst had hij een serieuze boodschap voor zijn gezin: "Hij zei dat hij op de terugweg bericht had gekregen. Een paar vrienden met wie hij die dag was geweest, waren positief getest", vertelt zijn broer Stijn (24) aan EditieNL. 

Uit voorzorg

Reinhout besloot daarom uit voorzorg in quarantaine te gaan. "We waren verrast. Hij is nooit iemand die vrijwillig de regeltjes naleeft. Ik dacht nog bij mezelf: wat mooi van hem dat hij zo voorzichtig is. Corona doet echt iets met hem." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

FIFA21 verschenen: 'Game vliegt de winkels uit'

Zijn moeder raadde Reinhout aan een coronatest laten doen om erachter te komen of hij besmet was. "Geen probleem, zei hij tegen mijn moeder. Dat zou hij diezelfde dag nog doen. Maar toen ik 's avonds thuiskwam van werk was hij nog niet geweest." 

Wachten op de uitslag

De dag erna zei hij dat hij zich had laten testen. "Maar gek genoeg liet de uitslag lang op zich wachten. De ene na de andere dag verstreek, en nog steeds had hij niks gehoord. Het duurde veel langer dan normaal." 

Zijn ouders zaten flink in spanning. "Als hij positief getest zou worden, zou dat veel gevolgen hebben voor ons hele gezin. Reinhout was zelf als enige helemaal rustig. Dat vond ik al opmerkelijk", aldus Stijn. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'FIFA-Liegbeest houdt moeder voor de gek: 220 euro foetsie'

Zijn quarantainedagen bracht Reinhout in zijn eentje op zijn slaapkamer door. "Onze kamers grenzen aan elkaar, waardoor ik kon horen dat hij veel aan het gamen was. Soms de hele nacht lang." 

Betrapt

Toen ging er een belletje rinkelen. "Ineens dacht ik: hé, is FIFA 21 niet toevallig vrijdag uitgekomen? En ja hoor, dat bleek de reden te zijn. Toen we hem ermee confronteerden gaf hij toe. 'Ik heb jullie allemaal bespeeld. Ik wist dat ik anders niet kon gamen', zei hij heel droog, alsof het de normaalste zaak van de wereld was." 

Grappig

Stijn moet wel lachen om de actie. "Hij is in ieder geval niet besmet, dat is fijn. Mijn ouders konden niet eens echt boos worden. Reinhout wilde gewoon erg graag gamen. Het is ergens ook wel creatief bedacht. Waarschijnlijk hebben zijn vrienden thuis hetzelfde gedaan. Ze zullen er onderling vast hard om lachen." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit zijn de beste 20 spelers op iedere positie in FIFA 21

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore