Rotterdam

Het asociaalste restaurant van Nederland: 'Gasten worden van top tot teen geroast'

09 oktober 2020 18:08 Aangepast: 11 oktober 2020 14:59
De Beurs noemt zichzelf het asociaalste restaurant van Nederland

In de meeste restaurants doen de medewerkers er alles aan om hun gasten in de watten te leggen, maar in De Beurs in Rotterdam is dat wel anders. Het restaurant heeft per vandaag z'n beleid veranderd en noemt zichzelf het asociaalste restaurant van het land.

Restaurant De Beurs windt er geen doekjes om. Wie naar binnen stapt krijgt direct een bord met tien geboden voorgeschoteld, waarop duidelijk wordt gemaakt dat binnentreden geheel op eigen risico is.

"Wie plaatsneemt kan de wind van voren verwachten. Iedereen wordt van top tot teen geroast. Of het nu gaat om je kleding, uiterlijk of gedrag; vanaf het moment dat je gaat zitten word je aan de schandpaal genageld", vertelt marketingmedewerker Yosh aan EditieNL.

Het personeel van De Beurs is vandaag begonnen met roasten Het personeel van De Beurs is vandaag begonnen met roasten

Horeca-etiquette bestaan daar niet. Alle gasten worden door de bediening - waaronder een 'valse nicht' en een 'arrogante diva' - getutoyeerd. Andersom verwachten de medewerkers juist op handen gedragen te worden. "Gasten die geen 'u' zeggen, kunnen een extra dikke laag shit verwachten. We zetten al bij aankomst een emmer op tafel voor de fooien, want we willen goed behandeld worden."

Geen uitzonderingen

De Beurs is het nieuwe beleid vandaag gestart vanwege de coronacrisis. "Omdat we nog maar dertig personen mogen ontvangen waren we op zoek naar iets spraakmakends. We willen de mensen die in deze tijd de moeite nemen de horeca op te zoeken een onvergetelijke beleving bezorgen. Dit concept vonden we wel bij ons passen. We zijn altijd in voor een dolletje."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pedro's restaurant werd als smerig bestempeld: 'Ik schaamde me kapot'

Maar wat als sommige mensen hier totaal niet op zitten te wachten? "We kunnen geen uitzonderingen maken. Elke gast zal op deze manier behandeld worden." Yosh hoopt dat mensen er de humor van inzien. "Het is natuurlijk allemaal met een knipoog."

Om slechte recensies maakt het restaurant zich niet druk. "Sterker nog, we doen het erom. Kom maar op met die slechte recensies."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore