Tienduizenden views

Rappende meester Martijn hit op TikTok: 'Kinderen kijken nu anders naar me'

08 oktober 2020 15:43 Aangepast: 09 oktober 2020 14:13
Meester Martijn Beeld © Eigen foto

Meester Martijn uit Tilburg is niet alleen een hit bij zijn leerlingen. Een video op TikTok waarin hij rappend voor de klas staat is al tienduizenden keren bekeken. "Ik heb wel credits bij mijn klas opgebouwd."

Onder de naam MeneerMartijn plaatst de basisschoolleerkracht van groep 7 en 8 regelmatig video's op TikTok, vaak samen met zijn leerlingen.

"Het is zes maanden geleden begonnen toen de kinderen thuis kwamen te zitten", vertelt Martijn. "Ik heb voor iedereen werk klaargelegd en toen hebben we afgesproken via Teams in contact te blijven, maar ik wilde dat ook op een leuke manier doen. Toen heb ik een TikTok-account aangemaakt. Dat sloeg echt aan."

Creativiteit uiten

Martijn besloot ermee door te gaan toen de kinderen weer naar school mochten. "Ze vonden het zo leuk dat ik vond dat ik het door moest zetten. Het is onze manier om creativiteit te uiten", zegt hij. "De kinderen hebben vaak ook goede ideeën. Het is echt een product van ons samen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meester Jesper en zijn rekenhacks zijn een hit op TikTok: 'Ik word zelfs herkend'

En dat is volgens Martijn nog leerzaam ook. "Ik ben zelf geen dramaleerkracht en ik ben daar niet zo goed in, maar je bent er op deze manier toch heel erg mee bezig. Je hebt een script nodig, acteurs... het zijn dramalessen in het klein, met direct resultaat."

Rappen voor de klas

Zijn laatste video, waarin hij rappend voor de klas staat, doet het goed op het platform. Hij schreef de rap zelf en noemt daarin alle leerlingen uit zijn klas.

"Mijn stagiair gaf een muziekles en vroeg mij of ik ook een stukje rap of zang kon voorbereiden", vertelt Martijn. "Eerst dacht ik: moet ik nou voor de klas gaan zingen? Maar toen ben ik er voor gaan zitten en is deze rap over de klas eruit gerold."

Perfectionistisch

De kinderen in zijn klas zijn groot fan van hun meester. "Ze vinden het super. De filmpjes worden vaak bekeken en gedeeld, dus ze komen daarover regelmatig naar me toe. Ik heb er bepaalde credits mee opgebouwd, ik merk dat ze anders naar mij kijken dan wanneer ik geen TikTok zou hebben."

Het helpt Martijn ook om te weten wat er speelt bij kinderen. "Maar het kost stiekem meer tijd dan ik wil toegeven", lacht hij. "Een filmpje is maar tien tot dertig seconden, maar ik ben perfectionistisch, dus er zit heel wat editing achter."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore