Coronamaatregelen

Voor alles een livestream: 'Er keek 1500 man naar onze gender reveal party'   

03 oktober 2020 10:10 Aangepast: 03 oktober 2020 12:35
De livestream van Nicole en Levin was heel populair Beeld © EditieNL

We kennen de livestream natuurlijk vooral van breaking news. Maar door de coronamaatregelen doen nu ook particulieren volop mee. De vraag naar livestreams voor bruiloften of uitvaarten stijgt. "Mooie herinnering voor later."

Nicole Melchers deelde haar gender reveal party – de onthulling van het geslacht van haar ongeboren kind – via een livestream. "Het was echt superleuk, we hadden helemaal niet verwacht dat het zo populair zou worden, maar op het hoogtepunt keek er 1500 man."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Anouk Hoogendijk misleidt volgers met gender reveal

Ze had het liefst haar familie en vrienden 'in het echt' erbij willen hebben maar dat kon door de omstandigheden niet. "Daarom deden we het maar zo. We hebben zelf de vormgeving gemaakt en we hadden Bossche bollen met daarin de uitslag. Het werd steeds spectaculairder. Op het moment dat er 'It's a boy' in beeld verscheen, was er ook confetti."

'Mooi voor later'

Het was een hit. Het leek wel alsof het hele dorp waar ze wonen had gekeken, want zelfs haar ouders werden door iedereen in het dorp aangesproken. "Tuurlijk was het mooi geweest om iedereen er live bij te hebben, maar op deze manier hebben we ook een heel mooie video voor later. Dat is ook heel waardevol."

Nicole is blij met de herinnering Nicole is blij met de herinnering

Dat de vraag naar livestreams toeneemt, merkt ook Rik Sinkeldam van Videocompany. Hij richt zich sinds mei volledig op het organiseren van livestreams. "In maart was onze agenda ineens leeg. Toen zijn we vol gaan inzetten op livestreams. De opdrachten stromen binnen. Vooral bruiloften en begrafenissen." Een livestream kost een paar honderd euro. "Je hebt één of twee camera's nodig en een computer met toegang tot internet. Het is heel gemakkelijk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nicole maakt sieraden van moedermelk en navelstrengen: 'Persoonlijker kan niet'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore