Proeverij

Hardlopen en wijn drinken tegelijk: in 2021 is er in Limburg een wijnmarathon

01 oktober 2020 15:25 Aangepast: 02 oktober 2020 11:20
De organisatoren hebben het parcours alvast getest Beeld © Wijnmarathon

Ben jij dol op hardlopen en ook zeker niet vies van een wijntje op z'n tijd? Lees dan snel verder. In oktober 2021 staat er in Zuid-Limburg een wijnmarathon gepland. Dit is een hardloopevenement en wijnproeverij in één. "Bevorderlijk voor je prestatie is het niet."

De wijnmarathon vindt plaats in Zuid-Limburg. Het parcours bestaat grotendeels uit onverharde paden en loopt langs verschillende wijngaarden. Deelnemers kunnen kiezen tussen drie afstanden: tien kilometer, een halve of een hele marathon.

Proeverij

Onderweg zijn verschillende stops ingepland waar je Zuid-Limburgse wijnen kunt proeven. "We hopen de mensen kennis te laten maken met de heerlijke wijnen die er in deze regio gemaakt worden", vertelt Roger van der Linden aan EditieNL. Hij organiseert het evenement samen met ondernemers Raymond Beeren en Patrick Franken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Mijn bloedhekel aan hardlopen veranderde zowaar in een verslaving'

Het drietal wil niet alleen de wijnen en landschappen van Zuid-Limburg promoten: ze willen met het evenement ook zoveel mogelijk geld ophalen voor KiKa, een doel waar Van der Linden zich al jarenlang voor inzet. "Hoe meer evenementen ik organiseer, hoe enthousiaster ik erover word. Het is toch mooi als je zoiets als dit kan combineren met een goed doel?"

Niet bevorderlijk

Maar hardlopen en wijn drinken, is die combinatie wel bevorderlijk? "Nee, natuurlijk niet", lacht Van der Linden. "Ik heb het zelf afgelopen zondag nog gedaan. Het gaat dan toch wat minder lekker. Maar het kan wel."

Een van de Limburgse wijngaarden waar het parcours doorheen loopt Een van de Limburgse wijngaarden waar het parcours doorheen loopt

Hij benadrukt dat het niet om grote hoeveelheden wijn gaat. "Bij elkaar opgeteld gaat het misschien om één glas wijn. Met die hoeveelheid mag je zelfs nog autorijden. Met behulp van een bonnetjessysteem zullen we controleren of mensen niet stiekem meer wijn drinken dan de bedoeling is."

Niet prestatiegericht

Dat je misschien wat minder goed presteert dan tijdens een gemiddelde run, maakt volgens Van der Linden niet uit. "Het evenement is niet prestatiegericht. Je hoeft echt niet full speed te rennen – al mag het natuurlijk wel. Maar het gaat om de gezelligheid."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore