Overnachten in de Efteling

Helma logeerde onder een achtbaan: 'Sprookje dat uitkomt'

26 september 2020 12:37 Aangepast: 26 september 2020 13:48
Helma en haar man sliepen naast de Vliegende Hollander Beeld © Efteling

Slapen in een attractiepark, pal naast een achtbaan. Voor Helma van de Hurk was het een droom die afgelopen nacht werkelijkheid werd. Samen met haar man sliep ze in een tentje bij achtbaan de Vliegende Hollander in de Efteling. "Dit gaan we ons hele leven niet meer vergeten."

Als echte pretparkliefhebber noemt Helma het 'een sprookje dat uitkomt'. "Het was echt een droom. Zoiets maak je maar één keer in je leven mee, heel speciaal", vertelt ze aan EditieNL.

Vakantie verzet

Slapen in de Efteling is best bijzonder: dat is normaal gesproken niet mogelijk. Behoorlijk wat mensen hadden dan ook interesse: aan een wedstrijd van het sprookjespark deden bijna 35.000 mensen mee. Helma en haar man hoorden bij de gelukkige winnaars. "Het viel precies in onze vakantie, dus die hebben we verzet zodat we toch konden gaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tom (33) was helemaal alleen in Walibi: 'Een unieke ervaring'

Er waren in de Efteling drie locaties ingericht: in het sprookjesbos, bij familieachtbaan Max & Moritz en bij achtbaan de Vliegende Hollander. Die laatste locatie was voor Helma.

"Er was voor ons een tent opgezet, een hoge partytent, daar paste net een tweepersoonsmatras in", vertelt Helma. "De tent zou eigenlijk op de vlonder in het water bij de achtbaan staan, maar is verplaatst – tegen de achtbaan aan – omdat het erg hard waaide."

Helma noemt de slaapplek lekker knus. "Er was een lekker dekbed, lekkere kussens. En een wijntje en chips voor ons! Het was best fris, maar we hebben het niet koud gehad. We waren goed aangekleed."

Ze werden niet helemaal aan hun lot overgelaten, er was gewoon beveiliging in de buurt. "Daar konden we ons melden als er iets was. En ze lieten ons zien waar we naar de wc konden."

Windvlagen

De avond was nat en winderig, maar het stel kwam de nacht prima door. "De tent ging op en neer van de windvlagen", lacht Helma. "Na twaalf uur is de wind gaan liggen en is de regen gestopt, daarna hebben we een rustige nacht gehad. Ik ben een paar keer wakker geweest, dat kwam doordat de lantaarns bij de Vliegende Hollander gewoon aan waren."

Uitzicht op Joris en de Draak

Iets voor zeven uur werden ze alweer gewekt en naar een nabijgelegen vakantiepark gebracht om daar te douchen en te ontbijten. "Vanuit de tent keken we op Joris en de Draak, die achtbaan was vanmorgen ook al heel mooi verlicht. En we lagen echt onder de Vliegende Hollander, heel bijzonder", vertelt Helma.

"Ik zou het iedereen aanraden, maar dat gaat natuurlijk niet lukken! We zijn echte pretparkfans en de Efteling is ons favoriete Nederlandse pretpark. Dit gaan we ons hele leven dus niet meer vergeten."

Het uitzicht vanuit de tent Het uitzicht vanuit de tent

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore