Ga naar de inhoud
50.000 volgers

Meester Jesper en zijn rekenhacks zijn een hit op TikTok: 'Ik word zelfs herkend'

Meester Jesper is een hit op TikTok Beeld © Meester Jesper

Heb jij moeite met tafels, breuken of procenten? Meester Jesper helpt je met zijn video's uit de brand. Met 50.000 volgers mag de 35-jarige leraar zichzelf inmiddels met recht een bekende TikTokker noemen. En dat vinden zijn leerlingen uit groep 7/8 van basisschool De Wegwijzer in Winssen natuurlijk maar wat cool.

De TikTok-carrière van meester Jesper begon vorig jaar met het plaatsen van wat grappige filmpjes van zijn gezin en klas. "Later bedacht ik er een educatief deel bij", vertelt Jesper aan EditieNL.

Rekenhacks

De rekenhacks die hij sindsdien plaatst vallen in de smaak. Zo is een filmpje waarin hij op een makkelijke manier de tafel van 9 laat zien al 1,2 miljoen keer bekeken. In andere video's verklapt hij trucs over rekenen met breuken en procenten. "Ik had het niet verwacht, maar die video's vallen erg in de smaak."

Daarnaast maakt hij veel filmpjes met zijn klas. "De leerlingen vinden het fantastisch. Ze houden mijn TikTok nauwlettend in de gaten en weten elke ochtend precies te vertellen hoeveel volgers ik heb."

TikTok als lesstof

Wat er gebeurt op TikTok neemt hij ook mee als lesstof. "De negatieve reacties bijvoorbeeld, want die zijn er natuurlijk ook. Sommige leerlingen reageren erop. Daar praten we vervolgens over in de klas. Bijvoorbeeld: hoe kun je het de volgende keer beter aanpakken?"

BN'er

Inmiddels is hij zo populair dat hij op straat wordt herkend. "Het is bizar. Zelfs op vakantie in Frankrijk en Spanje wilden kinderen met me op de foto. Vooral de afgelopen weken merk ik dat de bekendheid toeneemt. Dat is nooit m'n doel geweest."

Onbegrijpelijke
Lees ook:
Onbegrijpelijke TikTok-hit: 10 seconden playbacken, 300 miljoen views

De kinderen op school vinden meester Jesper ontzettend cool. "Ze zijn vaak blij als ze bij mij in de klas komen, omdat ze denken dat het lang leve de lol is. Nou, dat valt dan toch even vies tegen", lacht hij. "Er moet natuurlijk gewoon gewerkt worden."

Concurrentie

Hij heeft trouwens één vrouwelijke 'concurrent' op TikTok: juf Joyce. Zij is de 114.000 volgers al voorbij. "Ik zie haar vaak voorbijkomen. Hartstikke leuk natuurlijk. Ik raad het elke leraar aan om te TikTokken. Het levert veel op en je bent op een leuke manier met de kinderen bezig."

Plannen

Voorlopig blijft Jesper zelf dan ook doorgaan. "Ik ben van plan nog meer educatieve filmpjes te maken. Niet alleen met rekentrucjes, maar ook over andere vakken. En ik ben met m'n klas iets ludieks aan het bedenken voor als ik de 100.000 volgers haal."

Bron: EditieNL