Kritiek KNVB

Run op voetbalshirts met EasyToys-logo: 'Steunbetuiging aan FC Emmen'

22 september 2020 15:42 Aangepast: 22 september 2020 15:51
Zo zien de shirts eruit Beeld © FC Emmen

Of de spelers van FC Emmen ooit zullen voetballen met EasyToys op hun shirt is nog maar de vraag, maar dat fans de shirts graag willen is zeker. Sinds afgelopen vrijdag zijn er ruim 1.500 exemplaren verkocht.

Sinds vorige week is er ophef vanwege de nieuwe shirts van FC Emmen. Op de voorkant staat het logo van seksspeeltjeswinkel EasyToys, die een sponsordeal met de club sloot. Dat stuit de KNVB tegen de borst. Volgens de voetbalbond is het niet gepast om supporters en kinderen te confronteren met kleding dat "in verband kan worden gebracht met de seksindustrie".

Stijging

Vorig jaar werden er gedurende het hele seizoen ongeveer 2.000 shirts van FC Emmen verkocht. Nu zijn het er in een halve week al 1.500. "We zijn erg blij met deze aantallen", zegt Marc Timmer, woordvoerder van FC Emmen, tegen EditieNL.  "Het is erg fijn om te voelen dat de meeste mensen in Nederland achter ons staan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KNVB en FC Emmen alsnog in gesprek over verboden sponsordeal

De shirts worden niet alleen besteld door de supporters van de club. "Vanuit heel Nederland krijgen we orders, als steunbetuiging aan onze club", zegt Timmer. "Zelfs supporters van andere clubs willen de shirts. Ik heb net een bestelling van een paar Feyenoord-supporters ontvangen."

Er komen ook orders uit het buitenland. "Het verhaal heeft in tabloid The Sun gestaan en nu willen twee Engelsen de shirts ook graag hebben."

Verkoopperiode verlengd

Het shirt zou eigenlijk tot dinsdagmiddag worden verkocht, maar vanwege de enorme belangstelling heeft de Eredivisie-club besloten de actie met twee dagen te verlengen.

Overleg

Sinds dinsdagochtend is FC Emmen bij de KNVB in Zeist in gesprek over de sponsordeal. Op het moment van het schrijven van dit artikel is er nog geen conclusie naar buiten gebracht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore