Lugubere vondst

Wandelaar vindt 'ingepakt lijk' in centrum van Eindhoven

21 september 2020 17:08 Aangepast: 22 september 2020 10:22
De lugubere vondst in kwestie Beeld © Instagram: @ovd_rob_politie_eindhoven

In het centrum van Eindhoven deed een wandelaar maandagochtend een opmerkelijke vondst. Tussen de bosjes vond hij iets wat leek op een lichaam. Het was ingepakt in een wit doek met touwen eromheen en zat onder de rode vlekken.

De wandelaar schakelde gelijk de politie in. Die ging voorzichtig te werk. "We hebben er van een afstandje een aantal foto's van genomen. Je moet er altijd rekening mee houden dat je geen sporen uitwist. Die kan je nooit meer herstellen. Je loopt er dus niet als een idioot naartoe", vertelt agent Rob van Duin aan EditieNL.

Na het bestuderen van de foto's bleek het helemaal niet te gaan om een lijk. "Toen we het opraapten was het ook veel te licht voor een lichaam."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie vindt alleen metalen balk in laatste zoektocht naar Hans en Piet

Het bleek om een pop te gaan, gemaakt van lege limonadeflessen. "We hebben 'm gelijk weggehaald. De wandelaar was er erg van geschrokken. Dat wilden we andere voorbijgangers besparen", aldus de agent.

Escaperoom

De eigenaar van de pop heeft zich inmiddels gemeld. "Hij bleek per ongeluk te zijn achtergelaten bij de verhuizing van een escaperoom, daar om de hoek." De politie had het 'lijk' echter al weggegooid.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore