Regionale brandhaarden

Arno en Bianca vrezen nieuwe coronamaatregelen: 'We trouwen morgen'

18 september 2020 12:38 Aangepast: 18 september 2020 13:33
Arno en Bianca stappen morgen in het huwelijksbootje Beeld © EditieNL

"Ik heb een hele beroerde nacht gehad", vertelt Arno. Hij gaat morgen trouwen met zijn grote liefde Bianca. Hoewel het de mooiste dag van hun leven moet worden, zit het bruidspaar nu behoorlijk in de stress om de nieuwe coronamaatregelen die vanavond aangekondigd worden. "Alles is nu een vraagteken."

UPDATE: Vandaag werd bekend dat de maatregelen voor horeca pas zondag ingaan. Arno en Bianca kunnen dus opgelucht adem halen.

Het plannen van de bruiloft was voor Arno (48) en Bianca (50), net als voor veel andere bruidsparen dit jaar, een behoorlijke puzzel. "We hebben het al twee keer moeten verplaatsen", vertelt Arno.

"We zouden eigenlijk in juni trouwen, op de verjaardag van mijn opa, maar dat kon niet doorgaan. We hebben het verplaatst naar augustus, maar toen kregen we een belletje dat ook dat niet zou lukken. Uiteindelijk werd het 19 september en zijn we met de voorbereidingen begonnen."

Spanning

Het leek erop dat ze die datum wel zonder problemen zouden halen, maar nu de dag letterlijk voor de deur staat, is het toch onzeker. "Dan hoor je opeens dat er vanavond maatregelen gaan komen. We zitten in een keer in spanning. Oh jee, wat gaat er allemaal gebeuren?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trouwceremonie op een scherm: Femke en Tim hadden een drive-inbruiloft

Arno en Bianca gaan trouwen op het strand in Noordwijk, dat in een van de regio's valt waar vanavond maatregelen voor aangekondigd worden. Horeca zullen eerder moeten sluiten en de groepsgrootte in de horeca wordt aangepast naar maximaal 50 personen.

Het stel is bang dat hun bruiloft hierdoor in het water valt. "Is het voor de hele regio? Is het voor Leiden? Wanneer gaat het in? Het is nu allemaal nog een vraagteken, maar wij gaan morgen trouwen."

Mensen afbellen

Het bruidspaar verwacht namelijk rond de negentig mensen. "We gaan in de middag foto's maken, daarna barbecueën op het strand met 28 mensen, en dan komen de avondgasten erbij. We trouwen dan 's avonds op het strand. Zo'n zestig procent vindt buiten plaats, maar een deel is ook binnen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trouwen met coronaregels hele puzzel: 'Maatregelen werken voor geen meter'

Arno hoopt dat de maatregelen geen impact hebben op hun dag, of dat ze in elk geval pas na het weekend ingaan. "We willen geen mensen afbellen. We zijn echt al niet van de polonaise, en we houden ons nu wel aan alle regels zoals zitplaatsen voor iedereen, maar we hebben geen idee hoe dat morgen is."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore