Putten

Rondzwervende wallaby toch overleden: 'Aangereden op 100 meter van huis'

17 september 2020 11:33 Aangepast: 17 september 2020 12:37
De wallaby is aangereden vlak bij het huis van zijn baasje Beeld © Ruben van de Bunt

Ruben van de Bunt was al ruim vijf weken zijn wallaby kwijt. Deze week hoorde hij dat Jump weer was gespot, maar gisteravond kreeg hij toch slecht nieuws: het dier is overleden. Hij is vlak bij zijn huis in Putten aangereden.

Jump ontsnapte vijf weken geleden, twee dagen nadat zijn maatje Wally was overleden. Ruben (24) denkt dat hij naar zijn vriendje op zoek is gegaan.

Hoewel Ruben verwachtte dat het dier inmiddels al was overleden, kreeg hij deze week weer hoop: verschillende mensen hadden zijn wallaby gespot. Maar gisteravond kreeg hij slecht nieuws: Jump is rond 20.15 uur aangereden en ter plekke overleden. De mensen die hem hebben aangereden, hebben de wallaby naar Ruben toe gebracht.

Dichtbij

Het ongeluk gebeurde op slechts honderd meter afstand van Rubens huis. "De mensen die hem hebben aangereden zeiden: 'Het leek wel of hij weer naar jou wilde'. Hij huppelde namelijk richting onze straat. Dat maakt het extra frustrerend. Ik vraag me af wat hij nou van plan was. Wilde hij naar huis? Of liep hij vaker hier in de buurt?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wallaby dwaalt al vijf weken over Veluwe: 'Op zoek naar zijn maatje dat is overleden'

Hij is verdrietig om het verlies van Jump. "Het is toch je beestje. Daar moet je goed voor zorgen. Het laatste wat je wil, is hem verliezen. Het is tragisch."

Jump zag er lichamelijk goed uit, laat Ruben weten. "Hij is die vijf weken niks tekort gekomen. Hij is niet vermagerd." 

Rouwen

Voorlopig neemt Ruben geen nieuwe wallaby's. "Ik heb eerst de tijd nodig om even te rouwen en stil te staan bij de dood van Jump. Ik vind het niet gepast om meteen een nieuwe te nemen. Maar misschien volgend jaar."

Vanavond gaat Ruben hem begraven. "Naast zijn maatje Wally."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore