24.000 reacties

Esther organiseert een kampeerweekend voor mensen met teckels

12 september 2020 13:12 Aangepast: 15 september 2020 15:49
Teckel Joeks woont sinds maart bij Esther Beeld © Esther Zumpolle

Teckelliefhebbers opgelet: in het Gelderse Eefde vindt het allereerste 'teckelkampeerweekend' plaats. Esther Zumpolle heeft het evenement dinsdag opgericht en wordt sindsdien overladen met berichten van enthousiaste hondenfans. "Het moet wel knus blijven."

Esther wist niet wat ze zag toen ze gisteren Facebook opende. "Er waren meer dan 24.000 reacties op het evenement", vertelt ze verbaasd aan EditieNL. Ze heeft alleen maar vijftig plekken. "Vrienden noemen het gekscherend 'Project X voor teckels'. Nou, dat hoop ik toch niet."

Spontaan idee

De 47-jarige vrouw uit Zaltbommel, zonne-energieadviseur van beroep, organiseert in haar vrije tijd weleens kampeerweekenden voor mensen met gepimpte caravans. Sinds maart heeft ze een teckel in huis rondlopen. "Ik dacht, waarom combineer ik die twee hobby's niet? Een kampeerweekend voor mensen met teckels, hoe leuk zou dat zijn?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verlamde teckel Bentley zoekt een nieuwe oppas

Ze heeft contact opgenomen met een kennis van camping Het Waldhoorn in Eefde om te peilen of die er ook iets in zag. "Hij vond het idee geweldig en begon al direct te fantaseren over de teckelkoekjes die hij dan gaat uitdelen", lacht Esther.

Programma

Het festijn vindt plaats van 11 t/m 13 juni. Esther is nog aan het brainstormen over de programmering. "Ik heb nu contact met een hondenfotograaf die de teckels en hun baasjes kan vastleggen. Verder kan ik me voorstellen dat er misschien iemand langskomt die nagels kan knippen. En een behendigheidsparcours lijkt me leuk."

Aandacht

In eerste instantie had ze weinig verwachtingen. "Het leek me al leuk als er vijf mensen zouden zijn." Al snel bleek de animo een stuk groter. Maar ondanks de duizenden reacties houdt ze voet bij stuk: er blijven slechts vijftig plaatsen beschikbaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze heerlijke prints mogen niet ontbreken in het interieur van een teckel-lover

"Ik wil niet dat het te massaal wordt. Dan gaat het kneuterige van kamperen eraf. Je moet makkelijk een babbeltje kunnen maken met iedereen. Het moet knus blijven. Wel zou het kunnen dat we op zaterdag een soort 'bezoekersdag' invoeren, zodat mensen ook een middagje langs kunnen komen."

Vol = vol

Ondanks de vele reacties is de camping nog niet volgeboekt. "Maar het gaat wel hard, dus je kan beter niet te lang wachten als je erbij wil zijn." Of er een volgende editie komt? "Misschien wel. Eerst maar eens kijken hoe dit verloopt."

Andere honden

Of andere honden ook welkom zijn? "Ik wil mensen niks verbieden. Als je meerdere honden hebt waarvan één teckel, neem dan lekker het hele zooitje mee. Maar ik kreeg ook een vraag van iemand die alleen met een malthezer leeuwtje wil komen. Dan denk ik: tja, het is een teckelweekend. Je kunt ook zelf een weekend voor malthezer leeuwtjes organiseren."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore