Failliet door coronacrisis

AquaZoo Leeuwarden verwelkomt zeeberen uit Engelse dierentuin

11 september 2020 13:06 Aangepast: 11 september 2020 13:14
De zeeberen moesten weg uit Engeland omdat het park ging sluiten Beeld © AquaZoo

Dierenpark AquaZoo in Leeuwarden heeft er drie zeeberen bij. De dieren moesten weg uit hun oude verblijf Living Coasts in het Engelse Torquay. Dat park heeft de coronacrisis niet overleefd en sluit zijn deuren.

Clara, Tunanta en Grace, zo heten de zeeberen die in AquaZoo zijn komen wonen. De vrouwtjes – respectievelijk 7, 11 en 19 jaar oud – zijn maandag vanuit Torquay naar Leeuwarden verhuisd.

"Via via hoorden we dat Living Coasts failliet dreigde te gaan. De dierentuin was op zoek naar een nieuwe locatie voor de dieren", vertelt een verzorger van AquaZoo aan EditieNL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amerikaanse zeeleeuw verdwaalt tijdens boswandeling

Het park in Leeuwarden was meteen geïnteresseerd en heeft contact opgenomen. "We zijn erg blij dat het is gelukt om de zeeberen hiernaartoe te halen. We hadden al twee zeeberen, een mannetje en een vrouwtje, en willen graag uitbreiden. Dit vergroot de kans dat het gaat lukken. Goed nieuws voor het fokprogramma dus."

Samensmelting

Het gaat goed met de drie nieuwe zeeberen. "We hebben ze eerst apart gezet om te kunnen wennen aan de nieuwe omgeving en het geluid van de andere twee, Miguel en Bonita. Maar inmiddels zijn ze samengevoegd en ze blijken goed op elkaar te reageren."

Het gaat goed met de drie nieuwe zeeberen Het gaat goed met de drie nieuwe zeeberen

Zeeberen

Zeeberen zijn verwant aan de veel vaker voorkomende zeeleeuwen, maar hebben oorschelpen en kunnen op vier flippers lopen. De zeeberen eten vooral vis, maar ook kreeft, garnalen en inktvis. Ze kunnen tussen de 12 en 30 jaar oud worden.

Zeeberen komen in dierentuinen niet veel voor. In heel Europa leven er maar 25, verspreid over acht dierentuinen. Bezoekers kunnen Clara, Tunanta en Grace al bewonderen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore