Ga naar de inhoud
Zestig auto's

Trouwceremonie op een scherm: Femke en Tim hadden een drive-inbruiloft

Het huwelijk was buiten op een scherm te volgen Beeld © Eigen foto's

Trouwen in tijden van corona, het bezorgt veel stellen kopzorgen. Alle coronamaatregelen maken het plannen van een huwelijk extra ingewikkeld. Femke en Tim bedachten iets waardoor toch iedereen aanwezig kon zijn: een drive-inbruiloft.

"Elke keer als we iets hadden bedacht, veranderde de situatie weer en moesten er dingen aangepast worden", vertelt bruid Femke de Ridder-Sikking, die gisteren in het huwelijksbootje stapte.

"We moesten zoveel plannen omgooien. Mijn moeder kwam toen met het idee voor de drive-introuwdienst. Zelfs met strengere regels zou dat altijd door kunnen gaan." 

Camera's in de kerk

Hun 'gouden idee', zoals de kersverse bruid het noemt, was vrij makkelijk te regelen. "Wij hebben een kerk die al lekker aan het digitaliseren is geslagen. We kunnen helaas niet met de volledige kerk samenkomen in deze tijd, maar er staan drie camera's in de zaal waarmee de diensten op zondag gefilmd worden."

Trouwen
Lees ook:
Trouwen met coronaregels hele puzzel: 'Maatregelen werken voor geen meter'

Die camera's legden gisteren dus de trouwceremonie van Femke en Tim vast. De parkeerplaats van de Meerkerk in Hoofddorp was groot genoeg om een scherm neer te zetten en tientallen auto's daarvoor te laten parkeren, zodat ze de dienst vanaf daar konden volgen.

Getoeter

Er waren zo'n zestig auto's aanwezig, met in totaal rond de honderd mensen. "Zij zagen ons live op dat scherm, wij konden hen helaas niet zien. Maar soms werd er hard getoeterd en dat konden we wel horen in de zaal! Dat was erg bijzonder", vertelt Femke.

"De sfeer was ook zo leuk op het terrein. Iedereen zat met de raampjes open, sommigen hadden zelfs campingstoelen en een biertje erbij. Daar gingen we ook voor. Een lekkere ontspannen sfeer, persoonlijker dan wanneer je zoiets op de bank zou volgen."

'Geslaagde dag'

Ondanks de aanpassingen is de bruid erg tevreden met hoe de trouwdag is verlopen. "We hebben na de kerkdienst nog een receptie gehouden op een grote locatie met een stuk strand eraan vast. Dat hebben we in shifts gedaan. Dat was wat logistiek gepuzzel, maar het was heel geslaagd. En 's avonds hebben we met een kleiner clubje gedineerd."

"Eerst baal je dat het anders moet, maar we kijken er nu zo tevreden op terug, het was zo relaxed en minder gehaast. We hebben echt het gevoel dat we iedereen erbij hebben gehad. Een supergeslaagde dag!"