Ga naar de inhoud
Vriendinnenplatform

'Tinder voor vriendschappen', website Naomi loopt storm sinds corona

Naomi is eigenaar van het vriendinnenplatform Beeld © Eigen foto

Nieuwe vriendschappen sluiten kan soms best lastig zijn, en al helemaal in tijden van corona. Het internet is dan niet alleen voor onlinevergaderingen, maar ook een plek waar je vriendschappen kunt sluiten. Het vriendenplatform van Naomi Waasdorp loopt namelijk storm. "We hebben duizenden nieuwe aanmeldingen sinds corona."

"Ik ben twee jaar geleden verhuisd van de Randstad naar Brabant en merkte dat het lastig is om contact te leggen met anderen", vertelt Naomi aan EditieNL. "Toen ik het daar met anderen over had, bleek dat veel mensen weinig vrienden hebben en echt eenzaam zijn."

4500 nieuwe leden in coronatijd

Dat moet toch anders kunnen, dacht Naomi, en daarom ging ze op zoek naar een manier om makkelijk in contact te komen met nieuwe mensen. "Ik kreeg het idee om een online platform te starten en kwam toen toevallig een website tegen die overgenomen kon worden."

Nederlander
Lees ook:
Nederlander voelt zich 'emotioneel eenzamer' door coronacrisis

Zo werd Naomi vorig jaar eigenaar van de website Wannabefriends, een ontmoetingswebsite voor vrouwen die op zoek zijn naar nieuwe vriendinnen. "Het was flink verouderd en niet meer van deze tijd, dus heb ik het nieuw leven ingeblazen. Nieuwe functies, een nieuwe huisstijl..."

Na een wat trage start zorgde de coronacrisis ervoor dat opeens veel meer vrouwen de website wisten te vinden. "Het is sinds corona onwijs omhoog gegaan. We hebben er in die periode 4500 nieuwe leden bijgekregen."

Op jezelf aangewezen

"We krijgen nu dagelijks minstens tien aanmeldingen, veel meer dan daarvoor", vertelt Naomi. "Veel mensen kwamen door corona natuurlijk thuis te zitten. Je wordt dan geconfronteerd met hoe weinig contacten je om je heen hebt. Op je werk heb je nog een praatje van je collega, of ga je naar de supermarkt. Opeens ben je op jezelf aangewezen."

Speeddaten
Lees ook:
Speeddaten om een nieuwe beste vriendin te vinden: 'Verwacht er niet te veel van'

Dat kan best confronterend zijn. "Ik denk dat bij veel mensen het kwartje is gevallen: wie heb ik nou eigenlijk om me heen? En daarom op zoek zijn gegaan naar een manier om meer aanspraak te hebben."

Vriendinnenzoekmachine

Wie zich aanmeldt bij de website, kan een profiel aanmaken en online contact leggen met andere vrouwen. "Via de vriendinnenzoekmachine kun je op zoek gaan naar leden die zich bij jou in de buurt hebben ingeschreven. Je kunt dan chatten, of een kennismakingsspel spelen. Een soort Tinder, maar dan voor vriendschappen."

Kopje koffie drinken

Het plan van Naomi om allerlei leuke activiteiten te organiseren waarbij mensen elkaar kunnen leren kennen, is door corona in het water gevallen. "Het moet nu meer uit de dames zelf komen. Vriendinnenweekenden kan ik nu niet organiseren, maar je kunt wel samen afspreken om een kopje koffie te drinken of te gaan wandelen."

Ester
Zie ook:
Ester en Mirjam: door corona buurvriendinnen voor het leven

Naomi hoopt dat de website vrouwen kan helpen zich minder eenzaam te voelen. "Het kan je leven enorm verrijken als je leuke mensen om je heen hebt. Dat je bij ze terecht kan voor de leuke en de minder leuke dingen", meent ze. "Je hoeft niet tien beste vriendinnen te hebben, maar al heb je er maar een paar om je heen."