Soufflé

Instaproof: Japanse 'wiebelpannenkoek' verovert Nederland

09 september 2020 15:09 Aangepast: 09 september 2020 18:31
De soufflés zijn 'instawaardig' Beeld © EditieNL

Hij is uiterst geschikt voor op je Instagramtijdlijn. De dikke wiebelende Japanse Soufflé pannenkoek verovert ons land. Rotterdam heeft nu een heus Soufflé Café. Het mierzoete interieur van het restaurant is voor influencers de kers op de taart. Is het voor de 'looks' of voor de lekker?

Begin augustus opende het Soufflé Café in Rotterdam. Een restaurant waar je uitsluitend deze dikke pannenkoeken kunt eten. Het is een hit want het is volledig volgeboekt. Maar is dat omdat de pannenkoek zo bijzonder is of omdat het gewoon leuk voor de plaatjes? "Deze trend komt net als de Bubble Tea overgewaaid uit Azie", zegt oprichter YeuMan Ho tegen EditieNL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veganistische moorkop mag geen roomkop heten

De pannenkoek is volgens Ho niet te vergelijken met de Nederlandse of Amerikaanse pannenkoek. "Hij is heel luchtig, dat komt omdat we het eiwit helemaal opkloppen, pas daarna wordt het eigeel eraan toegevoegd. Dat maakt dat hij wiebelig wordt en wel vijf centimeter dik."

Verslaggever Lonneke probeerde de pannenkoeken vandaag Verslaggever Lonneke probeerde de pannenkoeken vandaag

De pannenkoek ziet er prachtig uit. Maar horecatrendwatcher Vincent van Dijk denkt dat je wel echt een goed product moet hebben. Klanten gaan niet alleen maar voor een plaatje op hun tijdlijn ergens uiteten. "Mensen zijn een beetje klaar met oppervlakkigheid. Ik ken een sterrenzaak die er niet uitziet maar waar ze wel heel lekker eten maken."

Hype

Het is volgens hem dan ook lastig om een restaurant open te houden wanneer het alléén voor de looks gaat. "Instagrammeisjes zijn erg hypegevoelig. Ze gaan naar een restaurant, maken een foto van het eten en gaan dan weer naar de volgende hype. Als je wil dat je restaurant toekomstproof is moet je niet met een hype meegaan."

Het ziet er wel heerlijk uit Het ziet er wel heerlijk uit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore