Ga naar de inhoud
Wijnen

Zusters in Oosterhout verlost van wijnoverschot: 'In vijf dagen uitverkocht'

Zuster Maria Magdalena Beeld © Breda Maakt Mij Blij

De zusters van het Sint Catharinadal klooster in Oosterhout zaten door de coronacrisis opgescheept met 20.000 flessen wijn uit hun eigen wijngaard die ze niet verkocht kregen. Wonder boven wonder is alle wijn nu verkocht.

De zusters werden geholpen door Thibaud van der Steen van het platform Breda Maakt Mij Blij. Hij zette een hulpactie op om het klooster te helpen. "Ze vinden het zelf een wonder", zegt hij tegen EditieNL. "Een paar weken gelden kwamen wij in actie voor de zusters. We maakten een filmpje met ze en zetten hun wijn in de markt. En het gaat als een trein."

Zin
Lees ook:
Zin om te wijnen? Zusters in Oosterhout hebben 20.000 flessen over

Van der Steen verwachtte al dat ze deze week misschien wel helemaal zouden uitverkopen. "Er werd echt vanuit het hele land besteld, van de Wadden tot Maastricht."

Met de opbrengst van de wijn onderhouden de zusters het klooster en het landschap eromheen. Het is het oudste klooster van Nederland. "Ze hebben dit geld hard nodig om het klooster te onderhouden. Ze zijn zo blij met onze hulp. En voor ons is het ook heel leuk om te doen want wij krijgen hele leuke reacties op onze hulpactie."

Nieuwe lading

De wijnvoorraad is dus op, en dat komt goed uit want later deze maand komt de nieuwe lading wijn al. "De wijn van 2019 is nu bijna klaar dus die moet ook weer verkocht worden. En later deze maand kunnen we ook de druiven van dit jaar plukken. Ook dan gaan we de zusters helpen met een stuk of honderd vrijwilligers."