Volhouder

Eindhovenaar wil 85 cent terug van gemeente en stapt naar Hoge Raad

08 september 2020 19:04 Aangepast: 08 september 2020 19:12
Beeld ter illustratie Beeld © iStock

Veel mensen zouden het bedrag nog geen Tikkie waard vinden, maar een man uit Eindhoven stapt naar de Hoge Raad omdat hij vindt dat hij recht heeft op 85 cent. Hij is van mening dat hij is benadeeld door de gemeente bij het terugbetalen van de gemeentelijke belastingen.

De Eindhovenaar krijgt in 2015 een aanslag van de gemeentelijke belastingen. Daar maakt hij bezwaar tegen, maar de gemeente geeft hem geen uitstel van betaling. De man betaalt te laat en moet daarom boven op de belasting nog eens 4 procent invorderingsrente betalen. Dat meldt de website Accountancy Vanmorgen.

Fout gemaakt

Twee jaar later krijgt de man een brief met de melding dat er een fout is gemaakt in de berekening van de invorderingsrente. De Eindhovenaar krijgt een bedrag van 31,15 euro teruggestort op zijn rekening. Maar daarmee is de kous nog niet af.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Belg legt vloer van duizenden eurocentjes: 'Na vier weken ben ik op de helft'

De Eindhovenaar roept de hulp in van een expert, die hem vertelt dat de rente fout is berekend en naar boven had moet worden afgerond. Hij had geen € 31,15 moeten krijgen, maar € 32.

Van rechter tot Hoge Raad

Reden genoeg voor de man om een zaak aan te spannen bij de rechter. Hij krijgt daar ongelijk, maar ook dit keer laat de Eindhovenaar het er niet bij zitten. Hij stapt naar het Gerechtshof. Ook daar wordt het bedrag van 85 cent niet toegekend.

Opgeven is echter geen optie voor de man, dus hij zet de juridische strijd nu voort bij de Hoge Raad. De uitspraak volgt nog.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore