24.000 euro

Allememaggies! Rob heeft zijn Bassie en Adriaan-auto binnen een week verkocht

08 september 2020 12:30 Aangepast: 08 september 2020 16:18
Rob Hendriks met de verkochte auto Beeld © Guus

Rob (34) zette vorige week zijn zelfgemaakte replica van de Bassie en Adriaan-auto op Marktplaats. En met succes: binnen een week was de auto verkocht. Vrienden Guus en John hebben het bedrag van 24.000 euro gesplitst en mogen zich nu de eigenaren van de beroemde Honda Prelude uit 1984 noemen.

Honderden mails heeft Rob binnengekregen nadat hij zijn de rode wagen vorige week op Marktplaats had gezet. Hij verkoopt de auto niet omdat hij deze graag kwijt wilde, maar omdat hij in zijn garage geen stallingsplaats meer heeft. Hij heeft namelijk nóg een replica van de Bassie en Adriaan-auto.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Van een acrobaat geweest': Rob (34) verkoopt zijn Bassie en Adriaan-auto

Guus en John uit het Gelderse Huissen zijn de gelukkige kopers van de auto. De vrienden zijn erg fan van de kinderserie. "John heeft de auto zelfs opgehaald in het geruite rode jasje van Bassie", vertelt Rob aan EditieNL.

'Behoorlijk gek'

"Ja, wij zijn behoorlijk gek", zegt Guus tegen EditieNL. Het duo moet erg lachen om de reacties die ze op straat krijgen. "Als je een rondje maakt in de auto, zie je de lach op de gezichten van de mensen. Ze roepen dingen als 'Hey Adriaantje' en 'Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen'", vertelt John.

Behalve zelf rijden zijn de vrienden ook van plan de auto te verhuren aan andere Bassie en Adriaan-fans, om zo ook het aankoopbedrag terug te verdienen.

De Bassie & Adriaan-auto De Bassie & Adriaan-auto

Rob is blij dat hij de auto aan Guus en John heeft kunnen verkopen. "Het ging erom dat hij een goed huis zou krijgen, bij echte fans. En dat is gelukt!"

Hij verliest de auto gelukkig niet helemaal uit het oog, want met z’n drieën willen ze in hun opvallende auto’s naar de Bassie en Adriaan-tentoonstelling in Museum Vlaardingen rijden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore