Ga naar de inhoud
'Sluwe dief'

Vos ziet golfbal voor ei aan: 'Hij hield ons al een tijdje in de gaten'

'Reintje' dacht dat dit een ei was Beeld © Jannes Aalders

Tijdens een avondje golfen met een goede vriend werd Bilthovenaar Jannes bestolen door een sluwe dief. Een jong vosje ging er met zijn golfbal vandoor. Jannes filmde de diefstal.

Jannes Aalders (64) was samen met zijn goede vriend Gerrit in Bilthoven aan het golfen toen ze werden bezocht door het nieuwsgierige vosje. "Hij volgde ons al vanaf de negende hole en toen we bij de tiende hole wilden afslaan, ging het dier met onze bal ervandoor. Hij dacht waarschijnlijk dat het een ei was om op te eten", vertelt Aalders tegen EditieNL.

Lynx
Lees ook:
Lynx voor de lens: wildcamera goudmijn voor ecologen

"Ik denk dat hij in de buurt zijn hol heeft zitten." Uiteindelijk wist Gerrit, na een aantal keer "los" te hebben geroepen zijn balletje terug te krijgen.

Vaste gast

Bij Golfpark De Biltse Duinen, waar dit gebeurde, zijn ze bekend met het dier. "Sinds twee weken komt hij vaker langs", zegt mede-eigenaar Gerdo Kuenen tegen EditieNL. Zo vaak zelfs dat de clubleden het jonge vosje Reintje zijn gaan noemen.

"Rond een uur of half negen ’s avonds komt Reintje langs. Dan loopt hij over de green", zegt Kuenen. "Gisteren heeft hij een Croc van een gast verplaatst, twee dagen geleden heeft hij de telefoon van mijn vrouw aangeraakt tijdens het filmen en vorige week liep hij langs het terras om de gasten gedag te zeggen."

Mascotte

De beelden van het dappere vosje worden op de Facebookpagina van de club gezet, met de titel De avonturen van Reintje. "Hij is daarmee eigenlijk een beetje de mascotte van de club geworden", zegt Kuenen. Tot nu toe heeft Reintje niet voor overlast gezorgd. "Zolang dat niet het geval is, mag Reintje lekker blijven."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore