Replica

'Van een acrobaat geweest': Rob (34) verkoopt zijn Bassie en Adriaan-auto

05 september 2020 13:48 Aangepast: 08 september 2020 12:11
Rob is fan van Bassie en Adriaan Beeld © Rob Hendriks

Hij vraagt er naar eigen zeggen 'belachelijk veel geld' voor. Maar dat is omdat de Brabantse Rob (34) er eigenlijk niet vanaf wil: zijn Bassie en Adriaan-auto staat te koop voor ruim 24.000 euro. Wegens gebrek aan stalling (want hij heeft er twee).

De auto is het product van een Bassie en Adriaan-fan met een passie voor auto's. Rob Hendriks maakte hem zelf van een 'gewone' Honda Perlude. "Het is niet de echte auto van Bassie en Adriaan, het is een replica. Maar ik heb 'm zelf helemaal zo gemaakt. Ik ben een autoverzamelaar en ik vind het gewoon leuk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bassie en Adriaan zoeken hun allergrootste fan

Hij gebruikt zijn Bassie-bolide dan ook gewoon in het dagelijks leven. "Ik rij ermee naar mijn werk. En dan zet ik een vrolijke cd op en dan zie je die chagrijnige gezichten allemaal glimlachen. Ik werk in de creatieve sector dus dat wordt wel gewaardeerd."    

Naast twee Bassie en Adriaan-auto's heeft hij ook nog een paar oldtimers in de garage staan. "Dus ik heb er geen plek meer voor. Ik heb het Bassie en Adriaan-museum gemaild maar die hebben ook geen plek dus doe ik 'm weg." Maar hij laat hem dus niet zomaar gaan.

'Die ene gek'

"Ik hoop gewoon op die ene gek met te veel geld die 'm wil hebben. Hij is ook in te ruilen mocht iemand nog van z'n hovercraft of schoonmoeder af willen."

De voorste staat te koop De voorste staat te koop

Mocht hij een mooie prijs voor zijn Honda krijgen dan wil hij op zoek naar een Opel Manta. "Ik wil nog wel de wagen van New Kids hebben. Dat wordt een leuk volgend projectje."

Rob heeft dus twee Bassie en Adriaan-auto's. "Ik heb er nog eentje en die heb ik helemaal zo laten verven dat het net lijkt alsof hij al jaren onder een boom heeft gestaan. Dat 'ie net de echte lijkt. Ook al bestaat de echte niet meer. Die auto is motorisch helemaal top, maar ziet eruit alsof ie helemaal verweerd is. Maar dat is dus verf."

Deze auto is zo geverfd dat ie oud lijkt Deze auto is zo geverfd dat ie oud lijkt

De creatieve advertentie op Marktplaats waarin hij de auto omschrijft als: 'Van een acrobaat geweest' is inmiddels al duizenden keren bekeken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore