Sloop

Het huis van Amber (28) werd per ongeluk geruimd: 'Alles lag op straat'

02 september 2020 16:14 Aangepast: 02 september 2020 18:35
Amber trof haar 'hele leven' op straat aan Beeld © Dagblad van het Noorden

Lijstjes met foto's van haar op de peuterspeelzaal lagen in scherven op de grond. Alles lag op straat, haar hele huisraad. De woningcorporatie waar Amber Tuynman (28) haar huis van huurde liet per ongeluk haar woning leeghalen. "Alles is vertrapt".

Amber woonde samen met haar vriend Pablo (38) op de Johannes Vermeerstraat in Groningen. Woningbouwvereniging Nijestee zou het gebouw laten slopen en dus stonden al haar spullen alvast ingepakt in de berging om te verhuizen. Ze had nog vier dagen. "Ik kwam afgelopen donderdag de straat in gefietst en ik zag ineens de racefiets van mijn vriend op straat staan en ik dacht hé das gek. Hij is daar erg zuinig op." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sammy-Jo (21) wordt huis uitgezet na overlijden vader

Maar toen ze goed keek zag ze niet alleen de fiets van haar vriend op straat liggen. Nee, overal op straat lagen spullen van haar. "Alle koffers stonden op straat, er was een grote container die vol lag met spullen van mij en er waren verschillende auto's waar ze waardevolle spullen in aan het laden waren."

Babyfoto's

Het bedrijf wat bezig was met ruimen had opdracht gekregen van het bouwbedrijf om het gebouw leeg te halen. "Alles wat mijn vriend en ik in ons hele leven hebben opgebouwd is weg. Al mijn babyfoto's hebben ze uit doosjes gehaald en die lagen verspreid in die container."

Zo trof Amber het aan Zo trof Amber het aan

Machteloos

Amber voelt zich machteloos en hoopt dat de woningbouwvereniging de verantwoordelijkheid op zich neemt. "Ik wil graag dat er iemand opstaat en zegt 'ik ben aansprakelijk' en dat de schade wordt vergoed", zegt ze tegen Dagblad van het Noorden. "Niet alleen de materiële schade maar ook de immateriële schade. En diepe excuses."

Woningbouwvereniging Nijestee noemt het een enorm spijtige fout en is met Amber in gesprek over een oplossing.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore